
נצחו אראלים את המצוקים ונשבה ארון הקודש: בשעות האחרונות, כאשר יצאה השבת בארה"ב, התקבלה הידיעה על הסתלקותו בסערה השמימה של כבוד קדושת מרן האדמו"ר מקאסוב זכר צדיק וקדוש לברכה.
האדמו"ר, רבי שרגא פייבוש הגר זצ"ל, היה ידוע כאחד משרפי מעלה, ועסק רבות בתחומי החינוך, בטיפול בנוער נושר ובהשכנת שלום בית.
עוד באתר:
במקביל להנהגתו כאדמו"ר בקבלת הקוויטלאך ועריכת הטישים, אופי הנהגתו היתה גם כשל משפיע חסידי והיה מפורסם כדרשן ונואם בחסד עליון.
הרבי נולד בארצות הברית לרבי אברהם יהושע העשיל הגר, האדמו"ר מקוסוב, בנו של רבי שרגא פייבוש מזלישטשיק, בנו של רבי ברוך הגר, ה"אמרי ברוך" מויז'ניץ. סבו, רבי שרגא פייבוש, היה חתנו של רבי משה הגר, האדמו"ר מקוסוב.

בבחרותו למד בישיבת חכמי לובלין בראשות בעל 'שבט הלוי' זצ"ל, אליו היה קשור בלב ונפש, ומאוחר יותר אף הצטרף למשפחתו כנשא לאישה את בתו של רבי חיים מאיר וואזנר זצ"ל, כמו כן למד בישיבת בית מדרש עליון במונסי ובישיבת פוניבז'. לאחר נישואיו התגורר מספר שנים סמוך לחמיו בבני ברק. לאחר מכן חזר להתגורר בבורו פארק.
רבו המובהק היה הרבי ה'ישועות משה' מויז'ניץ. כמו כן היה חסידו של האדמו"ר מויז'ניץ מונסי, והוסמך כדיין בבית הדין של החסידות.
לאחר פטירת אביו בשנת ה'תש"ס, החל להנהיג את חסידות קוסוב. כשמרכז הפעילות היא בבית מדרשו שבבורו פארק. הקהילה בראשותו מונה מאות בתי אב. לחסידות בית מדרש בירושלים בה מתגורר בנו של האדמו"ר, וכן בית מדרש העתיק של קוסוב בצפת, אותו הקימו אבות חסידות קוסוב, בה קיים גם כולל אברכים על ידי מוסדות החסידות. מכהן גם כרב בבית המדרש ויז'ניץ מונסי בבורו פארק (ברחוב ה-53).

נהג לשהות בכל שנה בארץ ישראל בימי בין המצרים, במהלך שהותו בארץ נהג לפקוד בכל לילה את הכותל המערבי ולומר בו תיקון חצות, את תפילת מנחה נהג להתפלל בקבר רחל אמנו.
בשבט ה'תשפ"ג פורסם כי חלה במחלה הקשה, והבוקר דווח על פטירתו, כאמור.
בנו הרב מנחם מנדל דוד, הוא חתנו של האדמו"ר מסערט ויזניץ, רב בית המדרש של החסידות בירושלים ומחבר הספר "תורתם משתמרת".