
הסופרת, המטפלת והיועצת מיכל כהן חי פותחת ואומרת כי "החוסן האישי הוא הדבר החשוב ביותר בזמנים כאלו, זה נראה כאילו אנחנו מתכננים את החופשה, את בין הזמנים, אבל בפרק ב' זו עלולה להיות תקופה מאוד מתוחה בין בני הזוג".
"בדרך כלל מדברים על חוסן כאל דבר שעוזר בטראומות ובאסונות גדולים אבל הוא גם עוזר בהתמודדות היום יומית כמו תעודות, אם הילדה הביאה הביתה תעודה לא משהו, צריך לדעת איך להתייחס לזה".
עוד באתר:
הגב' כהן חי טוענת: "אחד הדברים הקריטיים ביותר לחוסן נפשי הוא, תמיכה. שמעתי פעם שפסיכולוג גדול אמר ששיתוף של המצב ודיבור עליו עם חבר קרוב הוא חצי טיפול. כמובן שצריך את הידע המקצועי ולחברה לא תמיד יש ניסיון להתמודד עם דברים כאלו, עדיין זה עוזר רבות ומסייע להתמודד טוב יותר".
"יותר מזה, במקרים של אלימות במשפחה, אנחנו יודעים כי אם לאישה יש חברות טובות, האלימות על פי רוב תפחת, כי כשיש לה חברות זה נותן לה כוח, ומהסיבה הזו, ינסה לנתק אותה מהחברות הטובות כדי שתהיה בודדה". המטפלת קוראת: "בשום פנים ואופן אסור לוותר על חברות".
"דבר נוסף", ממשיכה, "הוא היכולת לטפח רגשות חיוביים. הכוח הוא להסתכל על שמיים, או על פרח, או על מעשה טוב שקרה לי היום, או סתם לעשות קוקו לבנות שלי בבוקר. המקום של הרגשות החיוביים זה תפקיד מכריע בחוסן. אופטימיות, שמחה, הכרת תודעה, הומור, זה ממש משפר את היכולת שלנו להתמודד עם מצבי משבר".
האזינו לדבריה מתוך התוכנית 'עניין משפחתי':