
תפוחי אדמה בעגבניות שרי צלויות
מצרכים ל 6 מנות
עוד באתר:
6 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
15 עגבניות שרי חתוכות ל 2
3-4 כפות עירית חתוכה למקטעים של 3 ס"מ
1/2 כוס ציר עוף
מלח פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה
ראשית צולים את העגבניות
מסדרים את העגבניות בתבנית משומנת מפזרים מעט מלח גס ופלפל שחור טרי
מזלפים בעדינות מעט שמן ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות וצולים עד שהעגבניות
השחימו
מאכסנים בכלי עם שמן
הכנת תפוחי האדמה
מטגנים בסיר טפלון את תפוחי האדמה עד להשחמה קלה מוסיפים ציר עוף ומתבלים מבשלים 20 דק'
עד שהתפוחי אדמה רכים
מוסיפים את העגבניות והעירית ומערבבים
מגישים כתוספת או כמנה ראשונה ומעל שמים 2 פרוסות מהנקניק הביתי
תפוחי אדמה מעוכים
מצרכים
8 תפוחי אדמה לבנים שטופים היטב עם הקליפה
שמן
מלח
פלפל
2-3 ענפי תימין
אופן ההכנה
מבשלים את תפוחי האדמה לריכוך
מעבירים אותם לתבנית מרופדת בנייר אפיה
עם גב של כוס מועכים אותם. מכינים כך את כולם
מזלפים מעל שמן ותבלינים
מכניסים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות וצולים במשך 25 דקות או עד להשחמה
פרוסות תפוחי אדמה אפויות עם הפתעות
מצרכים
8 תפוחי אדמה שטופים ופרוסים דק במנדולינה
2 בצלים מטוגנים עד להשחמה
2 סלסילות פטריות קצוצות מטוגנות עד להשחמה
4 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 חב ערמונים קצוצים
2 כפות מלח
1/2 כפית פלפל שחור
חצי כוס שמן
2 כפות קורנפלור
אופן ההכנה
בקערת ערבוב מניחים את כל הרכיבים ומערבבים היטב
על גבי תבנית חד פעמית בגודל בינוני מרופדת בנייר אפיה מניחים את התפוחי אדמה ומהדקים
היטב
מכסים בנייר אפיה ומעל נייר כסף
מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות אופים כשעה
מסירים את הכיסויים ואופים חצי שעה נוספת עד להשחמה
מקררים ופורסים
מחממים שוב לאחר פריסה
תפוח אדמה מוקפץ בירקות
מצרכים
6 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
2 גזרים קלופים פרוסים דק
2 פלפל אדום מנוקה מגרעינים חתוך לקוביות קטנות
1/3 כוס שמן
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
להגשה 3 כפות פטרוזליה קצוצה
אופן ההכנה
טגני קלות את הגזר והגמבה עד לקבלת שמן כתום כ 10 דק'
הוסיפי את תפוחי האדמה וערבבי
תבלי וערבבי שוב
כסי ובשלי על אש נמוכה כ 20 דק' או עד שתפוחי האדמה רכים
לפני ההגשה פזרי פטרוזיליה קצוצה
האזינו לשפית מירי זורגר בתוכנית 'אשת חיל':