
חזה עוף בפלפלים
מצרכים
6 חזות עוף מפולטות
למלית
3 פלפלים בצבעים חתוכים לרצועות
3 עבעולים של בצל ירוק חתוכים ל2
מלח פלפל שחור גרוס טרי
עוד באתר:
לציפוי
2 ביצים
2 כפות קמח תפוחי אדמה
1 שן שום כתושה
קורט א אפיה
מלח פלפל שחור גרוס טרי
לתוספת קרנצ'ית
2 כוסות שקדים מולבנים פרוסים
אופן ההכנה
במחבת חמה מטגנים את רצועות הפלפלים והבצל עד להשחמה קלה
ממלאים את החזות ומגלגלים
מכינים את בלילת הציפוי
מחממים שמן עמוק וטובלים את החזות המגולגלות בבלילה ולאחר מכן בשקדים ומטגנים עד להשחמה
מגישים מיד.
חזה עוף מוקפץ
מצרכים
2 חזות עוף ללא עצם חתוכים לרצועות
2 בצלים חתוכים ל4 ופרוסים
למשרה החזה
1 כפית מלח
מיץ מחצי לימון
לבצל
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה
את החזה עוף יש להניח בקערה לשפוך מעל את השמן המלח והמיץ של הלימון
לערבב היטב לכסות בניילון נצמד ולהניח לשעה לספיגת טעמים
עדיף לתבל ולהניח ללילה
במחבת חמה יש להניח שמן כשהשמן חם מתחילים לשגן את הבצלים עד להשחמה קלה
מוסיפים את רצועות העוף ומטגנים עד שהעוף משנה את הצבע ללבן
בודקים עם סכין אם העוף מוכן ומגישים על פירה תפוח אדמה.
חזה עוף ממולא
מצרכים
6 חזות עוף פרוס דק
למלית
1/2 כוס פיסטוק
1 כוס פטריות טריות חתוכות דק
1 בצל קצוץ
2 כוס ות שקדי מרק
1 כוס פירורית
מלח פלפל שחור גרוס טרי
לציפוי
1 כוס קמח תופח
2 ביצים מקושקשות עם מלח
1 כוס פירורית
2 כוסות שקדי מרק
2 שקיות של 30 גר' של חטיף תפוציפס
אופן ההכנה
מטגנים בצל עד להשחמה מוסיפים פטריות ומטגנים עד להשחמה של הפטריות מתבלים ומצננים לטמפרטורת החדר
מעבירים את שאר מצרכי המילוי למעבד מזון וטוחנים דק
מוסיפים את הפטריות עם הנוזלים ומערבבים למסה סמיכה
ממלאים כל שניצל בכף מהמלית ומגלגלים סוגרים עם קיסם ומניחים בצד
מכינים כך את כולם
מכינים את ציפוי השניצל
במעבד מזון טוחנים פירורית שקדי מרק ותפוציפס למסת פירורים
טובלים כל שניצל בקמח וא"כ בביצה.ובסוף בפירורי לחם ושקדי מרק ומטגנים ללא הקיסם עד להשחמה.
חזה עוף באידוי
מצרכים
4 חזות עוף שלמות
למרינדה
5 כפות סילאן
5 כפות מיונז
5 כפות רוטב סויה
1 כף פסטו
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
למצע שעועית ירוקה שלימה או אספרגוס
לקישוט
עגבניות שרי חתויות
זיתי קלמטה
עלי בזיליקום
אופן ההכנה
הכנת המרינדה
בכלי מערבבים את כל המצרכים
מעל נייר אפיה מניחים בצורה מסודרת את השעועית מעל מניחים את נתח החזה
מברישים עם המרינדה
מפזרים מעל עגבניות עלי בזיליקום וזיתי קלמטה
סוגרים למעטפה ומניחים בתבנית אפיה
מכינים כך את כולם
אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות 15 ד'
מגישים עם הנייר כשהוא גזור.