
קמלה דווי האריס, בת 59, עשתה היסטוריה כשהפכה לסגנית הנשיא ה-49 של ארצות הברית, היא האישה הראשונה בתפקיד זה. כעת, לאחר הודעת פרישתו של הנשיא ג'ו ביידן ב-21 ביולי 2024, היא הפכה למועמדת המובילה של המפלגה הדמוקרטית לנשיאות ארה"ב, כאשר גם הנשיא ג'ו ביידן הודיע על תמיכתו בה.
האריס נולדה באוקלנד, קליפורניה, לאם טמילית מהודו ואב ממוצא אפריקאי מג'מייקה. קריירה משפטית ופוליטית מרשימה קדמה לתפקידה הנוכחי. האריס סיימה תואר במשפטים, שירתה כתובעת מחוזית בסן פרנסיסקו, ולאחר מכן כתובעת הכללית של קליפורניה. ב-2017 נבחרה לסנאט ארה"ב, שם שירתה עד לבחירתה כסגנית הנשיא.
עוד באתר:
לאורך הקריירה שלה, האריס הביעה תמיכה בישראל. בנאום בפני ועידת AIPAC ב-2017, הצהירה כי "ישראל לעולם לא צריכה להיות נושא למחלוקת מפלגתית". היא תומכת בפתרון שתי המדינות לסכסוך הישראלי-פלסטיני, אך מתנגדת לתנועת החרם BDS ולסיפוח יהודה ושומרון.
ביקורה בישראל ב-2017 כלל פגישה עם ראש הממשלה בנימין נתניהו וביקורים בכותל המערבי וביד ושם. האריס הייתה גם מיוזמי החלטת הסנאט שהתנגדה להחלטת מועצת הביטחון של האו"ם שגינתה את בניית ההתנחלויות הישראליות. לאחר מתקפת חמאס ב7 באוקטובר, גינתה האריס בחריפות את פעולות הטרור שביצע הארגון.
בחייה האישיים, בן זוגה של האריס הוא דאגלס אמהוף, עורך דין יהודי-אמריקאי. מעבר ליחסיה עם ישראל, האריס ידועה בעמדותיה הפרוגרסיביות בנושאים כמו רפורמה במערכת המשפט הפלילי, הגירה וסביבה. היא תומכת בהקשחת חוקי הנשק ובמתן אזרחות לילדי מהגרים שהובאו לארה"ב באופן לא חוקי.
עם התקדמות מסע הבחירות, צפוי כי הרקע המגוון של האריס, ניסיונה הפוליטי, והקשרים המשפחתיים שלה לקהילה היהודית יעמדו במוקד תשומת הלב הציבורית. עמדותיה בנושאי מדיניות פנים וחוץ, ובפרט יחסיה עם ישראל, צפויות להיות נושא מרכזי בדיון הציבורי.