
"אנחנו גרים בשכונה כאן, בבניינים החדשים שברחוב הרב כהנמן, מאחורי תחנת הדלק פז", אומר מיכאל אונגר, שמתגורר בסמוך לזירת התאונה בבני ברק ביום שישי, בה נהרגה הילדה אסתר מתתיהו ז"ל, "יש כאן שכונה שלמה שאין בה שום תשתיות, לא בתי כנסת, לא מקוואות, לא גנים, לא גני משחקים, שום דבר. ביום שישי האחרון, בסביב שעה אחת, אחת וחצי, פשוט נדרסה פה ילדה, אחות של שכנה שלנו, כאן ברחוב הרב כהנמן".
"הילדה הזאת פשוט חצתה את הכביש במקום שהוא ללא מעבר חציה. אנחנו מאז תחילת האכלוס, שהיה בסוף הקיץ שעבר, שלחנו עשרות מיילים לעירייה על הצורך במעבר חציה, עם התראות על הדם שהולך להישפך כאן, העירייה פשוט לא התייחסה אלינו. יום אחד הם שמו איזה תמרור מגוחך, בלי לצבוע את הכביש, התמרור אחרי חודשיים נפל, אף אחד לא טורח לקבוע אותו בחזרה. בני ברק היום הפכה לשדה קטל של ילדים".
עוד באתר:
עיריית בני ברק מסרה בתגובה: "עיריית בני ברק כאובה ואבלה על האסון הנורא בקטיפתה של הילדה אסתר מתתיהו ע"ה באסון נורא זה. הכאב גדול ומחייב את כולנו לחשבון נפש. מחקירת התאונה עד כה עולה כי בניגוד לנטען, היא נגרמה למרבה הכאב לא בשל גורמי תשתית אלא בגלל התפרצות לכביש וחצייה שלא במעבר חצייה שהסתיימה באסון.
אזור זה הינו מהעמוסים שבכבישי העיר. אזור שלגביו התקיימו מספר ישיבות תחבורה במהלך השנה החולפת ונשכרה חברת תכנון תנועה מקצועית לתכנון תנועתי חדש הכולל הוספת נתיב תנועה חדש והגברת בטיחות משתמשי הדרך. לצערנו, עבודות אלו מחייבות הוזזת תשתית החשמל באזור, עבודות המעוכבות זמן רב למרות פניית עיריית בני ברק לחברת החשמל.
ראש העיר הרב זייברט הנחה את מנכ"ל העירייה הרב ישראל אירנשטיין המרכז את הנושא, להאיץ את תכניות שדרוג תשתיות הכבישים ובטיחות הולכי הרגל פעילות מקיפה הנעשית על ידי אגף התשתיות בהובלת סגן ראש העיר הרב מיכאל קקון מחזיק תיק תחבורה ותח"צ, יחד עם תכנית רחבת היקף לחיזוק ערכי הזה"ב בקרב ילדי העיר, דבר שהוכח כגורם הראשון לסכנה וכחובה בסיסית לשמירה על החיים".
האזינו לראיון מתוך 'המהדורה המרכזית' עם מרדכי הלפרין: