
עוגת משמש
מצרכים
עוד באתר:
100 גר' מרגרינה רכה
¾ כוס (150ג) סוכר + 3 כפות סוכר
¼ כפית מלח
3 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים
2 כפות מים
2 כפיות תמצית וניל
½1 כוסות (210ג) קמח
½1 כפיות אבקת אפייה
½-1 קילו משמשים חצויים ומגולענים, תלוי בגודל התבנית
(כוסות מדידה בינלאומיות)
הכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית בקוטר 24 ס״מ או 20/30 ס״מ.
בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים את החמאה והסוכר ומקציפים לקרם חלק.
מוסיפים את החלמונים אחד אחרי השני, ואת המים והוניל וטורפים לקרם חלק ואוורירי.
מוסיפים למיקסר קמח, אבקת אפייה ומלח וטורפים קלות במהירות נמוכה (אל תערבבו יותר מדי). מסיימים את הערבוב עם מרית.
משטחים את הבצק הרך על תחתית התבנית ומסדרים את המשמשים על התחתית.
אופים כ-40 דקות עד שהבצק מזהיב.
מוציאים מהתנור אך לא מכבים אותו
מקציפים את החלבונים בקערת מיקסר נקייה, ומוסיפים 3 כפות סוכר בהדרגה.
מקציפים שלוש דקות למרנג מבריק ויציב ומורחים אותו על העוגה בצורה חופשית (סבתא שלי היתה עושה דוגמת גלים)
אופים 10-15 דקות נוספות עד שהמרנג מזהיב.
שומרים בטמפרטורת החדר עד 24 שעות ומעבר לכך במקרר.
פאי דובדבנים-מתכון ל 2 קבוצות
מצרכים לבצק:
300 גר' קמח
100 גר' א.סוכר
200 גר' חמאה
ביצה אחת
למלית קרם פיסטוק:
120 גר' סוכר
120 גר' א.שקדים
120 גר' חמאה
שלוש ביצים
30 גר' קורנפלור
30 גר' ליקר דובדבנים
2 כפות פיסטוקים טחונים
לקישוט:
דובדבנים קפואים או משומרים
אופן הכנת הבצק :
שימי את כל המצרכים ממאבד המזון חוץ מהביצה ואבדי למסת פרורים.
הוסיפי את הביצה וערבבי לבצק,עטפי בנילון נצמד והניחי במקרר לחצי שעה.
הכנת המלית:
במאבד מזון שימי את כל המצרכים מלבד הביצים,אבדי למחית חלקה והוסיפי את הביצים אחת,אחת ואבדי שוב לקבלת מחית אחידה
הרכבת המנה:
רדדי את הבצק,רפדי תבנית בגודל הרצוי או תבניות אישיות ושימי להקפאה לשעה אחת.
הוציאי,זלפי מהקרם שקדים קשטי בדובדבנים,אפי בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות ואפי עד להשחמה
הרכבה
מעל הטארט דובדבנים הניחי את הקרם וניל כשהו מצופה גלסאז לבן.
קשטי בדיסקיות אדום וירוק.
קרמבל אגוזי לוז על תפוחים וחמוציות
מצרכים
לתפוחים:
6 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות
1/3 כוס שמן
4 כפות סוכר דמררה
מעט וניל או קינמון
1 כוס חמוציות מושרות במים חמים
לציפוי קרמבל אגוזי:
150 גר' חמאה או מרגרינה
150 גר' סוכר דמררה
150 גר' קמח
150 גר' אגוזי לוז גרוסים או כל אגוז אחר
אופן ההכנה
הכנת הקרמבל:
במעבד מזון שימי את המצרכים ועבדי למסת פירורים
העבירי לכלי הניחי במקפיא
הכנת התפוחים:
במחבת שימי שמן וחממי העבירי את התפוחים וטגני 3 ד' תוך כדי ערבוב
הוסיפי את הסוכר והוניל או הקינמון וערבבי תוך כדי טיגון עד שהנוזלים התאדו כ 10 ד'
הסירי מהאש והוסיפי את החמוציות
חלקי לכלים עד חצי הגובה ומעל פזרי בנדיבות את הקרמבלס
אפי בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה כ 20 ד'.
פשטידת תפוחי עץ מתוקה
מצרכים
6 תפוחים גרנד קלופים וחתוכים לקוביות
1/3 כוס שמן
1/3 כוס סוכר חום
למסת הקשירה
6 ביצים
60 גר' סוכר
120 גר' אינסטנט וניל
1 שמנת צמחית אלפרו 5 % שומן
אופן ההכנה
במחבת ווק מחממים שמן ומעבירים את התפוחים מקפיצים כ 10 ד' מפזרים מעל סוכר וממשכים לטגן עד לאידוי הנוזלים מצננים
בקערה טורפים ביצים ומוסיפים את שאר המרכבים וטורפים למסה אחידה
מוסיפים את התפוחים
משמנים תבניות סיליקון שקעים בשמן ומעבירים את המסה
אפשרי לשים שטרוייזל
אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 40 ד' או עד להשחמה
מגישים חם.
פשטידת תפוח עץ (אפל קוגעל סבתא זורגר)
מצרכים
2 כוסות קמח אוסם
6 ביצים
1 1/2 כוסות סוכר
מעט קינמון
חצי כוס שמן
7 תפוחי גרנד קלופים ופרוסים או מוקפצים
אופן ההכנה
מערבבים את מצרכי הבלילה שופכים על התפוחים הפרוסים
אפיה בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות עד להשחמה