
"יש פה סיטואציה בישראל שהיא לא קיימת בשום מדינה בעולם", אומר עורך הדין חיים שיין, "במדינת ישראל יש נציגות של לשכת עורכי הדין, שהיא חברה בוועדה למינוי שופטים. אין דבר כזה בעולם, כי הרי בסופו של דבר עורכי דין אלו יופיעו בפני השופטים אותם הם ממנים. לכן הדבר הזה הוא אבסורד גמור, זה פתח לשחיתות, זה פתח לאובדן האמון במערכת השיפוט במדינת ישראל. כי מה שקורה בסופו של דבר, יש פה סחר מכר לגבי מינוי שופטים, והדבר הזה מעיב מאוד על מערכת השפיטה".
על היחס הראוי בין לשכת עורכי הדין והשופטים: "אמורה להיות הפרדה טוטאלית, אבל מטבע הדברים, מדינת ישראל היא מדינה קטנה, כולם מכירים את כולם, עורכי הדין למדו יחד עם השופטים, אז יש היכרות. אבל אנחנו מצפים מהאנשים שיהיו הגונים, ובאותם מקרים שיש להם נגיעה אישית, הם יעבירו את הדבר למישהו אחר ולא יטפלו בו בעצמם. משל למה הדבר דומה, אם יש שופט שהוא יושב בתיק מסוים ומופיע בפניו עורך דין שהוא בן של מישהי שחברה בוועדה למינוי שופטים, הייתי מצפה במקרה כזה שהשופט יגיד אני לא יכול לדון בתיק הזה כי יש פה איזשהו עניין של ניגוד עניינים. רק במדינת ישראל כל נושא ניגוד העניינים כבר לא כל כך משפיע, ולכן אנחנו רואים דברים מאוד מאוד קשים".
עוד באתר:
בנוגע לאירועים בשדה תימן אומר עו"ד שיין: "אני רוצה להגיד דברים לא כל כך פופולריים. אדרבה, אני חושב שאין זכות לאף חייל מילואים, אם זה באמת היה, להתעלל באנשי נוח'בה גם אם הם מחבלים. אנחנו מדינה, אנחנו לא ארגון טרור. אם תפסנו או עצרנו מחבלי נוח'בה, יש דרכים כדי לטפל בזה. זה בהיבט העקרוני".
"מצד שני, כניסה של חוקרי מצ"ח, רעולי פנים עם נשק לתוך איזשהו בסיס צבאי, כדי לעצור חיילים, הדבר הזה נראה לי מופרך, אפשר היה לזמן את החיילים בדרך אחרת, קצת יותר מכובדת, ולחקור אותם. לכן אני חושב שההתנהלות של הפרקליטות ומצ"ח, הייתה לא ראויה, אבל שוב, אין לי ספק שנושא של התעללות צריך להיחקר. לא יכול להיות שכל אחד ייקח לעצמו את הדין לידיים ויעשה מה שהוא רוצה, גם אם מדובר באסירים. לכן אני חושב שצריך לטפל בעניינים האלה בהרבה רגישות ובהרבה תבונה".
"אני רק חושש מדבר אחד, היום – אנשי ימין פרצו לתוך בסיס צבאי, מחר יכולים אנשי שמאל לפלוש לתוך בסיס צבאי אחר, ואנה אנו מגיעים? מדינת ישראל היא מדינת חוק, חייבים ליישם את החוק, גם אם לפעמים זה מאוד קשה".
האזינו לראיון המלא מתוך 'שטח משפטי' עם עו"ד נתנאל לאופר: