
חודשיים לפני חגי תשרי תשפ"ה, עיריית תל אביב אוסרת שוב קיום אירועים בהפרדה במרחב הפתוח. נראה שהעירייה לא הפיקה לקחים ולא שינתה את דרכה לאחר אירועי ליל יום הכיפורים תשפ"ד שכללו מראות בלתי נתפסים של תושבים המתעמתים אלו עם אלו בליל היום הקדוש וכל זאת בשל תפילת 'כל נדרי' בהפרדה תחת כיפת השמים.
במכתב ששיגר המשנה למנכ"ל העירייה רובי זלוף לאחד ממארגני התפילות, כתב: "בהמשך לפנייתך לקיום אירוע במרחב הציבורי ועל רקע קבלת מספר בקשות, מטעם מגוון גורמים פרטיים, לקיים אירועי תפילת/התכנסות יום כיפור בכיכרות העיר / גנים ציבוריים (דוגמת כיכר הבימה/דיזינגוף/הסינמטק) ולאחר בחינת העניין, התקבלה החלטה לפיה הפרקטיקה שהחלה בשנות הקורונה, במסגרתה העמידה העירייה כיכרות עירוניים לטובת פעילות כאמור, ביום הכיפורים הייתה נכונה לשנות הקורונה לאור חשיבות השהייה במרחב הפתוח בתקופה זו".
עוד באתר:
עוד נכתב כי "עיריית תל אביב יפו אינה רואה מקום להמשיך בפעילות זו, ויש לחזור למקובל זה שנים, לפיו העירייה אינה מעמידה מרחב ציבורי אינטנסיבי דוגמת כיכרות, גינות ציבוריות שוקקות וכדו' על מנת שישמש כבית כנסת מקום התכנסות לטובת אירוע ביוזמה פרטית וכי המענה לקיום תפילות יום הכיפורים הוא באמצעות מאות בתי הכנסת הפזורים בעיר".
"בהתאם לכך, כלל הבקשות לקיום תפילה/התכנסות בכיכרות וכדו' אינן מאושרות ומשכך לא ניתן לאשר את בקשתכם", כותב זלוף ומוסיף, "נדגיש, כי בימים מיוחדים – בדגש על יום כיפור – פועלת העירייה לאפשר לקהילות המעוניינות בכך לקיים תפילות, וממילא ככל שקהילתכם סבורה שביום כיפור בית הכנסת המשמש אותה אינו מספיק עבור בני הקהילה, באפשרותכם לפנות אלינו בבקשה לקבלת היתר להעמדת מצללה/אוהל בחצר בית הכנסת או בסמיכות לו", לשון המכתב.
יצוין כי בחג הקורבן קיימו הקהילות המוסלמיות ברחבי הארץ תפילות המוניות בפארקים ציבוריים ובמגרשי כדורגל, גם בעיר תל אביב על מדשאות פארק צ'ארלס קלור הצמודות לחוף הים תוך הפרדה בין גברים לנשים ואיש לא אכף ולא תקף.
עולה איפה כי בבירת המרכז במדינת היהודים ישנו יחס מועדף למוסלמים באופן מקומם ובלתי נתפס.