
"עכו מספרת סיפור יהודי מדהים, מיוחד, משמעותי", אומר ל'קול חי' מעיין ארד, רכז ההדרכה במרכז סיור ולימוד גליל מערבי. "המרכז שלנו יושב בעכו כבר כמעט 20 שנה, ומספר את הסיפור של יהודי עכו לאורך הדורות. אנחנו מדריכים טיולים בכל רחבי הצפון, אבל עכו זה באמת הבית שלנו, המגרש הכי ביתי. דיברת על דמויות משמעותיות ובולטות שחיו ופעלו בעיר, אז ממש במרכזה של העיר העתיקה יושב בית הכנסת על שם הרמח"ל, בית כנסת שמספר את הסיפור ממש דרך שני מיצגים אור קוליים והדרכה של מדריכים מעולים מטעמנו שנמצאים שם ומספרים את הסיפור לכל אורך הדורות".
מלבד זאת, מוזיאון אסירי המחתרות הנמצא בעכו הוא מקום של גבורה יהודית, של אנשים שמסרו את נפשם למען הקמת המדינה שלנו, כשבעכו לא ממש היו יהודים, בסוף תקופת המנדט. בימים האלה אנחנו מוצאים גם סיורי סליחות בעכו, סיורים עם האווירה היהודית של עכו בין הסמטאות, כולל ביקור בבית הכנסת הרמח"ל, ובבית הכנסת התוניסאי. בית הכנסת התוניסאי הוא בית כנסת שכל כולו פסיפסים. רצפה, קירות, תקרה, הכל פסיפס אחד גדול, שלמעשה גם הוא מספר את הסיפור של יהודי ארץ ישראל וגם יהודי עכו, דרך הפסיפסים".
עוד באתר:
"גם מבחינה תיירותית כאטרקציות, אז שייט טורנדו בעכו זה תמיד חוויה, יש גם את הפארק האתגרי, פארק אקסטרים. בכניסה לעכו. יש לנו את רחוב יונתן החשמונאי, יונתן החשמונאי מצא את עצמו נכנס לעכו בעיצומו של התקופה החשמונאית. אז אנחנו ככה משופעים בסיפור יהודי של עכו, וזה באמת מיוחד, כי למעשה כשהיינו מסתובבים עם מורי דרך בעבר, היו נכנסים לעכו, ומספרים בעיקר על התקופה הצלבנית, שבאמת הייתה פאר גדול בעכו, אבל כמעט ולא היו מספרים את הסיפור היהודי של העיר הזאת. ומה שעשינו זה לבנות למעשה את המסלול שמספר את סיפורה היהודי של העיר הזאת, שיש לה כל כך הרבה מה להציע".
האזינו לראיון המלא מתוך 'יוצאים לדרך' עם קובי פינקלר: