
בהמשך לעתירות שהוגשו על ידי פורום הגבורה ופורום תקווה, קבע בית הדין לעבודה באופן תקדימי כי השביתה עליה הכריזה ההסתדרות היא שביתה פוליטית, והורה להסתדרות לחדול מהשביתה באופן מיידי.
על פי קביעת בין הדין: "לא מצאנו בהכרזה על השביתה איזשהו טיעון כלכלי, הטיעונים של ב"כ ההסתדרות בפנינו, אודת ההיבט הכלכלי לא שכנעו".
עוד באתר:
"לא מצאנו בהכרזה על השביתה איזשהו טיעון כלכלי", כתבו השופטים בפסיקתם. "הטיעונים של ההסתדרות אודות היבט כלכלי לא שכנעו. לא הובהר הקשר בין הרג חטופים בידי בני עוולה, לבין היבט כלכלי למשק. שביתת מחאה, כשמה כן היא והיא נמשכת על פני זמן קצוב בדרך כלל שעה עד שעות ספורות בלבד ולא כפי שנעשה במקרה כאן".

שר האוצר בצלאל סמוטריץ׳ הגיב לפסיקה ואמר: "בית הדין קיבל את עמדתנו וקבע שהשביתה של ההסתדרות היא פוליטית ובלתי חוקית. עובדי ישראל שהתייצבו היום לעבודה בהמוניהם הוכיחו שנגמרו הימים של הפנקס האדום שמשעבד את העובדים לצרכים פוליטיים. לא ניתן לפגוע בכלכלה הישראלית ולשרת בכך את האינטרסים של סינוואר והחמאס!".
גם ח"כ גדעון סער הגיב וכתב: "בית הדין לעבודה קיבל את ההחלטה הנכונה. מי שעודד את יושב ראש ההסתדרות להכריז שביתה בלתי חוקית תוך חריגה מסמכותו נתן לו עצה רעה הפוגעת גם בהסתדרות עצמה".
איש התקשורת ינון מגל תהה: "אם בית הדין קבע שהשביתה פוליטית, מה זה אומר על ההפגנה אמש?".
בתוך כך, קבוצת ח״כים בליכוד קוראים ליו"ר הקואליציה ח"כ אופיר כץ: לקדם מיד חוקים שיפגעו בהסתדרות. לדבריהם, "ההחלטה המבישה של יו"ר ההסתדרות ארנון בר דוד להשבית את המשק ברגע כה קריטי היא לא פחות מהתנהלות חסרת אחריות שמסכנת את ביטחונה של מדינת ישראל".
הח"כים, דן אילוז, אביחי בוארון, גלית דיסטל, עמית הלוי, מסה סעדה ומשה פסל, קוראים – "לפעול מיידית כדי לבלום את הכוח הבלתי מרוסן של ההסתדרות".