
מבקר הליכוד שי גלילי מסביר הערב (שני) את ההשלכות החוקיות בשביתת ההסתדרות היום ואמר: "לעניין החוקיות, בג"ץ קבע מפורשות ששביתה שלא נוגעת לסכסוך עובדים אלא ניסיון להשפיע על הליכים מדיניים שינויים במחלוקת, היא לא רק שביתה פוליטית אסורה, אלא היא סכנה לדמוקרטיה משום שזה בעצם נותן זכות וטו למוקדי כוח שלא נבחרו לקבל החלטות מדיניות".
"אם אתה שאל אותי כמשפטן", הוסיף, "זה בהחלט יכול להיכנס לעבירה פלילית של הפרת אמונים. יש כאן שיקולים זרים שראש עיר, או יושב ראש ההסתדרות עושה שימוש במשאבים ציבוריים לצורך מימוש השקפת עולמו הפוליטי בנושא מדיני שנוי במחלוקת".
עוד באתר:
"הוא לא יכול לקחת את העובדים ו/או את הציבור או את עובדי העירייה כבני ערובה לצורך מימוש השקפת עולמו הפרטית, זה דבר שבפסיקה יכול ייחשב כהפרת אמונים ולכל הפחות כשיקולים זרים בקבלת החלטות וניצול סמכויות לרעה ולצרכים אישיים", לדבריו.
גלילי אמר: "לגופה של השביתה: מה בדיוק הם ניסו להשיג כאן? על מי הם מפעילים את הלחץ? הרי חמאס רוצה לעצור את המלחמה ואנחנו יודעים בדיוק מה יקרה כאן עוד חצי שנה אם נסכים לזה. הם יתחמשו, הם יתגברו, הם יחזרו לעצמם וימשיכו לייצר עוד מפלצות חמאס או ג'יהאד איסלאמי, והשואה הבאה תהיה בפתח".
במענה לשאלה מדוע הימין לא יוצא להפגנות ומחאות בעד הממשלה ועמדותיה כקונטרה להפגנות והשבתות השמאל השיב מבקר הליכוד: "לימין אין את המימון, אין את היכולות, ואין את הכסף שיש לשמאל. לעמותות השמאל יש מימון אדיר שמגיע מהקרן החדשה לישראל ועוד קרנות נוספות שאני לא רוצה לפרט. עם הכספים שמוזרמים לשמאל אני יכול לארגן הפגנה של חצי מיליון איש שיגידו שהעולם שטוח".
הוא טען כי "לימין מאידך גיסא, אין את היכולות האלו, אין לו את המימון הזה, הכל על בסיס התנדבות. אדם שעובד וצריך לקום לעבודה בשמונה בבוקר לא יכול להפגין לילה שלם. כנראה שבצד השני יש בעלי ממון שיכולים להרשות לעצמם לוותר על יום עבודה או אנשים שמקבלים כסף תוך כדי המחאה עצמה, זה לא כוחות".
האזינו לדבריו המלאים מתוך 'המהדורה המרכזית' בהגשת אבי מימרן: