
חני רחמין היא קואוצ'רית אשת חינוך ומטפלת רגשית המתעסקת רבות בתחום החיוך אצל ילדים. היא דיברה היום (רביעי) על נושא כאוב במיוחד בבתי הספר אצל ילדים – חרם כיתתי. "כאשר אנחנו מדברים על בעיה שנמצאת בתוך תחום בית הספר, אנחנו נמצאים באיזושהי מורכבות נוספת. יש לנו פה דמויות, יש לנו את המחנך, יש לנו את הילדים בכיתה, את מנהל בית הספר, ותמיד יש מתח בדינמיקה בין הבית לבית הספר", היא אומרת.
היא טוענת כי "כשילד עובר קושי, פעמים רבות ההורים, באופן טבעי כביכול, פונים למחנך בית הספר – יש בעיה, ילד נמצא תחת אחריותך, בבקשה תפתור את הבעיה. אנחנו ביחד אחראים על החינוך של הילד, גם הבית, גם ההורים וגם בית הספר.
עוד באתר:
ואנחנו צריכים לזכור שמחנך בית הספר, אמנם הוא אחראי, הוא בעצם "מנהל את הכיתה". וכמו כל מנהל אחר, הוא צריך לתת את התשתית לאווירה טובה, ואמור להוביל למערכת יחסים בריאה, אבל לא תמיד הוא יכול לפתור את הבעיות, יש בעיות שהן מחוץ לשליטה שלו", מוסיפה אשת החינוך.

לדעתה "במצב של חרם כיתתי, כמובן קודם כל להתקשר לבית הספר ולבדוק מה גרם לזה, יכולות להיות הרבה סיבות לחרם על ילד. אבל" , היא מדגישה, "חייבת להיות עזרה מקצועית. תמיד ברקע שתהיה הכוונה מקצועית. זה יכול להיות מטפל טוב או פסיכולוגית, אפילו של בית הספר".
"אז יש לנו משולש בעזרה לילד", היא מסכמת "הבית/ההורים, בית הספר ועזרה מקצועית חיצונית. בסוף מי שחווה את הקושי זה הילד, הוא צריך להתמודד עם הבעיה ואנחנו צריכים להיות קשובים לו עד הסוף, לתחושות שלו".
"עם זאת" מסייגת המטפלת "לא תמיד הילד אומר דברים מדויקים במאה אחוז. לילדים יש נטייה להקצין דברים ולשים בפוקוס את הדברים הפחות חשובים. בשביל זה צריך עזרה מקצועית, לשמוע את הילד ולהבין עם מה בדיוק הוא מתמודד".
האזינו לדבריה המלאים והמרתקים מתוך התוכנית 'עניין משפחתי' בהגשת רחל פסטג: