
העצרת הכללית של האו"ם אישרה הצעה פלסטינית הקוראת להטיל סנקציות ואמברגו נשק על מדינת ישראל, בצעד מוטה ומסוכן. ההחלטה התקבלה ברוב של 124 מדינות שתמכו בהצעה, לעומת 14 בלבד שהתנגדו ו-43 שנמנעו.
שגריר ישראל לאו"ם, דני דנון, הגיב בחריפות לתוצאות ההצבעה. "זוהי החלטה מבישה שנותנת גיבוי לטרור הדיפלומטי של הרשות הפלסטינית," אמר דנון. "במקום לציין שנה לטבח בגינוי חמאס וקריאה לשחרור החטופים – העצרת הכללית ממשיכה לרקוד לצלילי החליל של הרשות הפלסטינית שמגבה את רוצחי החמאס". ההחלטה, המגיעה בעיצומו של מאבקה של ישראל בטרור, מנסה להחליש את מאמציה להגן על אזרחיה ולהשיב את החטופים.
עוד באתר:
בין המדינות שעמדו לצד ישראל והתנגדו להצעה נמצאות ארצות הברית, בעלת בריתה הקרובה ביותר, וכן ארגנטינה, צ'כיה והונגריה. התנגדותה של הונגריה מקבלת משנה תוקף על רקע דיווחים לפיהם ביפרים של חיזבאללה שהתפוצצו בלבנון סופקו ממפעל הונגרי.
מנגד, התמיכה של צרפת בהצעה מהווה אכזבה לישראל, במיוחד לאור היחסים ההיסטוריים בין המדינות. ההימנעות של מדינות כמו קנדה, בריטניה וגרמניה, הנחשבות לידידותיה של ישראל, מעוררת גם היא דאגה בירושלים, במיוחד לאור העובדה שמדינות אלו כבר מגבילות בפועל את היצוא לישראל.
ההחלטה מגיעה בזמן רגיש במיוחד עבור ישראל, כאשר היא מתמודדת עם איומי טרור מתמשכים ופועלת להשבת אזרחיה החטופים. ההחלטה מעודדת את הטרור ומנסה להחליש את מאמצי ההגנה העצמית של ישראל.
למרות שהחלטות העצרת הכללית של האו"ם אינן מחייבות מבחינה משפטית, יש להן השפעה משמעותית על דעת הקהל העולמית ועל היחסים הדיפלומטיים. ישראל צפויה להגביר את מאמציה הדיפלומטיים בזירה הבינלאומית כדי להתמודד עם ההשלכות של החלטה זו ולנסות להסביר את עמדתה.