
נשיא צרפת, עמנואל מקרון, התבטא היום (שבת) בנוגע למצב הביטחוני בישראל. בריאיון לתחנת הרדיו France Inter, הוא הדגיש את הצורך בחזרה לפתרון מדיני והפסקת העברות הנשק המשמשות ללחימה בעזה. מקרון ציין כי צרפת אינה מספקת דבר לישראל בהקשר זה. למרות זאת, צרפת השתתפה בקואליציית הגנה אזורית שסייעה לישראל ליירט טילים בליסטיים מאיראן ביום שלישי האחרון.
לאור ההסלמה בגבול הצפוני, מקרון פנה לאזרחי לבנון לפני כשבועיים. בהודעה מצולמת, הוא אמר: "הייתה לי ההזדמנות לשוחח עם מנהיגים מרכזיים במשבר, מישראל ועד איראן. אמרתי להם שלבנון חייבת להישמר, ושיש להימנע ממלחמה. שקיים נתיב דיפלומטי". הצהרה זו מדגישה את מאמצי צרפת לקדם פתרון דיפלומטי למשבר האזורי.
עוד באתר:
לאחרונה, העצרת הכללית של האו"ם אישרה הצעה פלסטינית הקוראת לסנקציות ואמברגו נשק נגד ישראל. ההצעה זכתה לתמיכה נרחבת, כאשר 124 מדינות הצביעו בעד, 14 התנגדו ו-43 נמנעו. צרפת תמכה בהצעה, בעוד מדינות כמו קנדה, בריטניה וגרמניה נמנעו. ארצות הברית, ארגנטינה, צ'כיה והונגריה התנגדו להצעה.
בריטניה נקטה צעדים משלה בנוגע לייצוא נשק לישראל. שר החוץ הבריטי, דיוויד לאמי, הודיע על השעיית 30 מתוך 350 רישיונות לייצוא נשק. ההשעיה כוללת ציוד שעלול לשמש במלחמה בעזה, כגון רכיבים למטוסי קרב, מסוקים וכלי טיס בלתי מאוישים. לאמי הסביר כי ההחלטה התקבלה בעקבות ייעוץ משפטי עצמאי שהצביע על "סכנה ברורה" לשימוש בנשק בריטי להפרות של החוק הבינלאומי בעזה.
למרות צעדים אלה, לאמי הדגיש כי לא נקבע באופן מפורש אם ישראל הפרה את החוק, וכי אין מדובר באיסור גורף על ייצוא נשק. הוא הוסיף כי בריטניה תמשיך לתמוך בזכותה של ישראל להגן על עצמה בהתאם לחוק הבינלאומי. צעדים אלה משקפים את המורכבות של המצב הגיאופוליטי באזור ואת הניסיונות של מדינות שונות לאזן בין תמיכה בישראל לבין דאגות הומניטריות.