
עיתון "וושינגטון פוסט" חשף בתחקיר מיוחד פרטים חדשים על מבצע פיצוץ מכשירי הקשר של חיזבאללה. לפי הדיווח, ישראל ייצרה איתוריות נפץ ב-2022 והחדירה אותן לקו הייצור של חברת "אפולו" הטיוואנית ללא ידיעתה. נציגת מכירות הצליחה לשכנע את חיזבאללה לרכוש 5,000 ביפרים, תוך הדגשת יתרונותיהם כאמצעי תקשורת עמיד בפני ריגול ישראלי. הארגון רכש את הדגם המשוכלל יותר עם סוללה מוגדלת ומארז קשיח, וצייד בהם את פעיליו.
מבצע זה לא היה הראשון מסוגו. לפני כעשור, המוסד ביצע פעולה דומה שבה נמכרו לחיזבאללה מאות מכשירי "ווקי-טוקי". מכשירים אלה לא רק הכילו חומר נפץ, אלא גם אמצעי מעקב שאפשרו לישראל להאזין לשיחות המתבצעות דרכם. פעולה זו הניחה את היסודות למבצע המתוחכם יותר שבא בעקבותיה.
עוד באתר:
בימים שקדמו למבצע הפיצוץ האחרון, מקבלי ההחלטות בישראל התלבטו האם לבצע את הפעולה, מחשש לתגובה קשה מצד חיזבאללה. לאחר שהוחלט לצאת לפעולה, תוכנן מנגנון הפעלה מתוחכם: פעילי הארגון קיבלו הודעה בביפר על הודעה מוצפנת הממתינה להם. קריאת ההודעה חייבה לחיצה בו-זמנית על שני כפתורים, מה שהבטיח פגיעה משמעותית בשתי ידיהם של המחבלים.

התחקיר חושף גם כי ישראל לא עדכנה את ארצות הברית מראש על כוונתה לפוצץ את המכשירים. פרט זה מדגיש את הרגישות הגבוהה של המבצע ואת מורכבות היחסים בין ישראל לבעלת בריתה העיקרית. החלטה זו עשויה להצביע על רצונה של ישראל לשמור על חופש פעולה מבצעי, גם במחיר של אי-שיתוף מידע עם בעלת בריתה הקרובה ביותר.