
צפון קוריאה שלחה אלפי חיילים לרוסיה כדי לקחת חלק בלחימה, כך דווח בסוף השבוע בוושינגטון פוסט מפי גורם רשמי במודיעין הצבאי של אוקראינה. שיתוף הפעולה הצבאי בין ולדימיר פוטין וקים ג'ונג און מגיע לשלב חדש וחסר תקדים, כאשר ההערכה היא שאלפי הלוחמים הצפון קוריאנים יישלחו לשדה הקרב בחבל דונבאס עד סוף השנה.
על פי הדיווח, "כמה אלפי" חיילי חי"ר מצפון קוריאה עוברים כעת אימונים בבסיסי אימונים ברוסיה. בתום הכשרתם, הם צפויים להישלח לשדה הקרב באוקראינה, ככל הנראה כבר בסוף שנת 2024. מהלך זה מגיע על רקע הערכות במערב כי פוטין יהיה חייב בחודשים הקרובים להורות על גיוס חובה נרחב ברוסיה – צעד שהוא מנסה להימנע ממנו, אך נחשב הכרחי להמשך ההתקדמות הרוסית והשגת יעדי המלחמה של מוסקבה.
עוד באתר:
גורמים רשמיים באוקראינה ובדרום קוריאה כבר דיווחו על נפגעים צפון קוריאנים בשדה הקרב. לפחות כמה קצינים ומהנדסים מצבא צפון קוריאה נהרגו ונפצעו באוקראינה. בשבוע שעבר דווח על הפצצה אוקראינית במחוז דונייצק הכבוש, שבה נהרגו כ-20 חיילים רוסים, ובהם שישה אנשי צבא צפון קוריאנים.
הקרמלין מצדו דוחה ומכחיש את הדיווחים על נוכחות של כוחות צפון קוריאנים בלחימה. עם זאת, זו הפעם הראשונה שמדינה זרה שולחת כוחות צבא באופן מאורגן ומתואם למלחמה בין רוסיה ואוקראינה. אמנם ידוע כי רוסיה מגייסת בקנה מידה קטן לוחמים זרים ממדינות אפריקה והמזרח התיכון, וגם בצבא אוקראינה משרתים מתנדבים רבים ממדינות שונות, אך עד כה לא נשלחו חיילים זרים בהוראה מדינתית מסודרת.
שר ההגנה של דרום קוריאה, קים יונג היון, אמר כי הדיווחים על שליחת צבא צפון קוריאה לרוסיה "סבירים במידה גבוהה". לדבריו, "לרוסיה וצפון קוריאה יש הסכם שמהווה למעשה ברית צבאית, לכן סביר מאוד שצפון קוריאה שלחה חיילים. זו ההערכה שלנו ואנחנו בפירוש נערכים לכך".

התפתחות זו מגיעה על רקע התעצמות שיתוף הפעולה הביטחוני בין רוסיה וצפון קוריאה. עד כה, פיונגיאנג העבירה למוסקבה אלפי כלי נשק, אמצעי לחימה ופריטי תחמושת – בעיקר תחמושת ארטילרית וטילים בליסטיים. במקביל, רוסיה מסייעת לצפון קוריאה בתחומי הלוויינים והחלל, וכן בתחומים כלכליים-אזרחיים.
במקביל, רוסיה מעמיקה גם את שיתוף הפעולה הביטחוני עם איראן. ביום שישי האחרון נפגש פוטין בטורקמניסטן עם נשיא איראן מסעוד פזשכיאן, והשניים הדגישו את הצורך להעמיק את היחסים בין המדינות. בהמשך לכך, אתמול דווח באיראן כי שני לוויינים איראניים חדשים הועברו לרוסיה – שתשגר אותם לחלל עבור איראן.
התפתחויות אלו מדגישות את האופן שבו המלחמה המתמשכת באוקראינה והסנקציות על רוסיה מובילות את מוסקבה לחזק את קשריה עם משטרים אוטוריטריים אחרים, תוך יצירת ציר חדש של שיתוף פעולה צבאי וטכנולוגי בין רוסיה, צפון קוריאה ואיראן.