
היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה, שלחה היום (שני) מכתב חריף לראש הממשלה, בנימין נתניהו, בו היא מביעה ביקורת על כך ששיקולים פוליטיים משפיעים על עבודת הקבינט. היועצת הביעה התנגדות לאופן בו התקבלה החלטת הקבינט לגבי הצבת מיגוניות במאחזים בלתי-חוקיים, שהתבצעה ברגע האחרון.
במכתבה ציינה כי ההצעה לדיון הועלתה "ללא התייעצות עם הגורמים הרלוונטיים, ללא בסיס או התייחסות של מערכת הביטחון, ללא הכנה מוקדמת ולאחר סיום הישיבה". עוד הוסיפה מיארה: "החלטות בנוגע למיגוניות צריכות להתקבל משיקולים מקצועיים ולא פוליטיים. התנהלות לא תקינה בסוגיות רגישות אלו עלולה לפגוע בצרכים הביטחוניים".
עוד באתר:
בסיום המכתב פנתה לראש הממשלה וכתבה: "הקבינט אינו יכול לשמש כעיר מקלט לקבלת החלטות בצורה לא תקינה, האחריות מוטלת עליך".
מלשכת ראש הממשלה נמסר בתגובה: "מכתבה של היועמ"שית רצוף טענות שאינן קשורות למציאות. מדובר בהצבת מיגוניות ניידות בהתיישבות הצעירה, בה מתגוררים אלפי מתיישבים ללא ממ״דים או מקלטים, ובכך חשופים לסכנת חיים. יודגש כי במתקפות האחרונות שוגרו מאות רקטות וטילים לכיוון יו״ש. האם לאזרחי ישראל אלה אין זכות למיגון?
בניגוד לדברי היועמ"שית, תהליך קבלת ההחלטה בקבינט היה תקין לחלוטין.
הצעת ההחלטה נידונה בקבינט שהתקיים ב-1 באוקטובר. לאור הערות שר הביטחון, ראש הממשלה הנחה להשלים את עבודת המטה מול שר הביטחון עד ישיבת הקבינט הבאה, וכך היה. ההצעה עלתה להצבעה בתיאום עם המל״ל ושר הביטחון בישיבת הקבינט האחרונה שהתקיימה ב-10 באוקטובר.
צר לנו שהיועצת המשפטית לממשלה בוחרת לעסוק בטענות סרק במקום שיש בו פיקוח נפש של ממש", לשון התגובה.
שר האוצר והשר במשרד הביטחון בצלאל סמוטריץ' הגיב להתנגדותה של היועצת המשפטית לממשלה להצבת מיגוניות בהתיישבות הצעירה ואמר: "אנחנו נמשיך לתקן, להסדיר ולעשות ריבונות דה פקטו והייעוץ המשפטי ימשיך להפריע.
הזכות הבסיסית ביותר היא הזכות לחיים. היא מגיעה לכל אזרחי ישראל ויחד איתם כמובן גיבורי וחלוצי ההתיישבות הצעירה. אני מודה לשרי הקבינט על ההצבעה פה אחד בעד ההחלטה ולמשרדים השותפים בה. ממשיכים ביחד ובכל הכוח למען ההתיישבות ולמען הביטחון".