
אתגר משמעותי בהגנה האווירית של ישראל: על פי דיווח בפייננשל טיימס שפורסם היום (שלישי), ישראל ניצבת בפני מחסור מתמשך בטילי יירוט. הדיווח, המבוסס על עדויות של אנשי צבא בכירים לשעבר, מגיע בזמן רגיש במיוחד, כאשר ישראל מחזקת את מערכות ההגנה שלה מול איומים מצד איראן וכוחות הפרוקסי השונים שלה.
לפי מומחים ופרשנים מהתעשייה הביטחונית, המחסור מאלץ את מתכנני ההגנה הישראלים לקבל החלטות קשות. מערכות ההגנה האוויריות, המופעלות באמצעות בינה מלאכותית, נדרשות לבחור על אלו אזורים להגן על חשבון אחרים. כזכור, על פי הנתונים, יותר מ-20 אלף רקטות וטילים נורו לעבר ישראל בשנה האחרונה מרצועת עזה ומלבנון בלבד.
עוד באתר:
בתגובה למצב, הכריזה ארצות הברית לפני יומיים על פריסת מערכת ההגנה מפני טילים בגובה רב "THAAD" בישראל. מהלך זה נועד לחזק את מערך ההגנה הישראלי לקראת תקיפה ישראלית אפשרית באיראן, שעלולה להוביל לחילופי מהלומות ולהסלמה אזורית נוספת.
מערכת ה-THAAD, המיוצרת על ידי חברת לוקהיד מרטין, מספקת פתרון מתקדם להתמודדות עם טילים בליסטיים, עם יכולת יירוט מטרות בתוך ומחוץ לאטמוספרה. זו אינה הפעם הראשונה שמערכת כזו מוצבת בישראל; ב-2019 הוצבה סוללה דומה, אך שימשה רק לאימונים.
דנה סטרול, בכירה לשעבר במשרד ההגנה האמריקני, הדגישה את חומרת המצב: "בעיית התחמושת של ישראל היא חמורה. אם איראן תגיב למתקפה ישראלית וחיזבאללה יצטרף גם כן, מערכות ההגנה האוויריות של ישראל יימתחו עד הקצה." סטרול הוסיפה אזהרה לגבי יכולתה של ארה"ב לספק תמיכה מתמשכת: "ארצות הברית לא יכולה להמשיך לספק תחמושת לאוקראינה ולישראל באותו הקצב. אנו מתקרבים לנקודת מפנה".
התעשייה הישראלית מגיבה למצב בהגברת קצב הייצור. בועז לוי, מנכ"ל התעשייה האווירית, מסר כי החברה מפעילה משמרות משולשות כדי להמשיך את פעילות פסי הייצור ללא הפסקה. "חלק מפסי הייצור שלנו עובדים 24 שעות, שבעה ימים בשבוע. המטרה שלנו היא לעמוד בכל ההתחייבויות", אמר לוי לפייננשל טיימס. עם זאת, הוא הדגיש כי ייצור טילים מיירטים "אינו עניין של ימים", מה שמדגיש את האתגר הלוגיסטי המשמעותי העומד בפני מערכות הביטחון.