
ראש הממשלה בנימין נתניהו ניסה להחתים את ראשי מפלגות הקואליציה על הסכמה כי חוק המועצות הדתיות יעבור בקריאה ראשונה בכנסת, ורק לאחר מכן יידון שוב במסגרת הקואליציה ולא יקודם ללא הסכמה מלאה. אולם, השר מיכאל מלכיאלי (ש"ס) סירב לחתום על ההסכם וטען כי אין סיבה להתנגדות לחוק.
יו"ר ועדת הכספים, ח"כ משה גפני, הצהיר כי קיבל הוראה מרבנים להתנגד לחוק. בתגובה, שאל מלכיאלי באיזה סעיף בחוק ישנה בעיה – אך לא קיבל מענה מגפני. כך נודע ל'אמס'.
עוד באתר:
לאור חילוקי הדעות, גפני ומלכיאלי מתכננים להיפגש בהמשך היום בניסיון להגיע להסכמות שיאפשרו את העברת החוק בקריאה ראשונה עוד היום במליאה. לאחר פגישתם, תתכנס נציגות הקואליציה כדי לדון בפרטי החוק ולהתאים אותו לעמדות כלל השותפים.
בתוך כך, יו"ר הקואליציה אופיר כ"ץ הגיע ללשכתו של השר מלכיאלי כדי לתאם את העלאת חוק המועצות הדתיות. מנכ"ל המשרד יהודה אבידן נוכח בפגישה.
מוקדם יותר דיווחנו ב'אמס' כי ח"כ גפני הביע ביקורת על התנהלות ש"ס והציונות הדתית בנושא שירותי הדת, ואמר בשיחות סגורות: "נגמרו הימים בהם ש"ס והציונות הדתית סוגרות את נושאי שירותי הדת בישראל ביניהן ואנחנו לא חלק מהתהליך". לדבריו, "הוכחנו בבחירות לרבנות שיש לנו ציבור רחב וגדול מכולם, שמתעניין מאד בנושאים הללו".
בתגובה לדבריו של גפני, תקף השר מלכיאלי: "תמהני על דבריו של ח"כ משה גפני, שבחר להצטרף לקולות המתנגדים ליהדות. הדברים תמוהים, לאור העובדה שהחוק על פרטיו תואם עם אנשיו עוד לפני התנגדותו של בן גביר".
מלכיאלי הדגיש כי החוק אינו "חוק הרבנים", כפי שנכתב בחלק מהדיווחים, אלא חוק שמסדיר את שירותי הדת במועצות האזוריות ומעמדן של הבלניות שעובדות במסירות נפש. לדבריו, מטרת החוק היא הסדרת המצב הקיים ותיקצובם של רבני ההתיישבות, מבלי להטיל עלויות נוספות על הרשויות המקומיות. "דווקא עכשיו בוחר גפני לחזק את אלו שרוצים להותיר את המצב כמות שהוא, ובכך פוגע בשומרי המסורת ובאזרחי ישראל", סיכם מלכיאלי.