
ה"ניו יורק טיימס" מדווח היום (שלישי) כי נשיא ארצות הברית הנבחר, דונלד טראמפ, בחר בסנאטור הרפובליקני מרקו רוביו לתפקיד מזכיר המדינה. רוביו, סנאטור ממוצא קובני-אמריקני, יהיה מזכיר המדינה הראשון ממוצא היספני אם המינוי יאושר סופית.
כיום רוביו מכהן כסגן יו"ר הוועדה הנבחרת של הסנאט למודיעין חוץ וכחבר בוועדת יחסי החוץ. המקורות ששוחחו עם "ניו יורק טיימס" ציינו שטראמפ עדיין עשוי לשנות את דעתו, אך רוביו בן ה-53 נראה כמועמד המוביל. בעבר שקל טראמפ למנות את רוביו לתפקיד סגן נשיא.
עוד באתר:
רוביו הוא תומך מובהק של ישראל, ובשיתוף פעולה עם הסנאטורית הדמוקרטית ג'ין שאהין, יזם חקיקה שמגבילה את פעילותו של ארגון חיזבאללה. החוק מאפשר להטיל סנקציות על מוסדות פיננסיים בין-לאומיים המקיימים קשרים עסקיים עם חיזבאללה וארגונים הקשורים אליו.

לאחר ביקורו בישראל במאי האחרון כתב רוביו: "אויבי ישראל הם גם אויבינו. המשטר האיראני ושלוחיו מבקשים להשמיד את ישראל כחלק מתוכנית לשליטה במזרח התיכון ולערער את היציבות במערב. ישראל נמצאת בקו החזית של המאבק ונלחמת לצד אמריקנים-ישראלים רבים".
רוביו נבחר לסנאט בשנת 2010, ומחזיק בעמדות ניציות כלפי סין ואיראן. לאחרונה חיזק את עמדותיו של טראמפ בנושא המלחמה בין רוסיה לאוקראינה, וטען כי הסכסוך הגיע למבוי סתום ו"יש להביא אותו לסיום".
כמו כן, מדווח בארה"ב כי היועץ של טראמפ לביטחון לאומי המיועד הוא – חבר הקונגרס מייק וולץ מפלורידה. וולץ שירת בעבר בכוחות המיוחדים של צבא ארה"ב, כיהן בוועדת החוץ והמודיעין בבית הנבחרים, וידוע כבעל קו ניצי מול סין ואיראן.

הקואליציה היהודית הרפובליקנית פרסמה הצהרה בה היא מברכת את בחירתו של הנשיא דונלד טראמפ בסנאטור מרקו רוביו למזכיר המדינה. היו"ר הלאומי של RJC, הסנאטור נורם קולמן והמנכ"ל מאט ברוקס אמרו: "ה-RJC נרגש לברך את הסנאטור מרקו רוביו על מועמדותו למזכיר המדינה".
הם הוסיפו כי "בחירת הנשיא טראמפ בסנאטור רוביו לתפקיד קריטי זה מעבירה מסר בקול רם וברור: ימי החולשה והפיוס תמו. אנחנו יודעים שעם סנטור רוביו שמוביל את מחלקת המדינה, אמריקה תעמוד כתף אל כתף עם בעלות בריתנו ותתעמת עם אויבינו".
עוד נכתב: "חשוב לציין, בזמנים מסוכנים בצורה יוצאת דופן אלו, הסנאטור רוביו הוא מגן מוצהר של ישראל שתמיד היה לו גב של המדינה היהודית. ה-RJC מצפה לעבוד עם הסנאטור רוביו כדי לתקן את המדיניות הכושלת של הדמוקרטים ולהתבסס על ההצלחות הדיפלומטיות ההיסטוריות של ממשל טראמפ הראשון".