
סוגיית סבסוד מעונות היום: במהלך דיון סוער שהתקיים היום (שני), הציע השופט נעם סולברג פשרה שתאפשר לאברכים ליהנות מהסבסוד לשלושה חודשים נוספים, עד פברואר, בעוד שר העבודה יואב בן צור יידרש לפרסם תוך חודש תקנות סבסוד לכלל הציבור.
סוגיית הגיוס עמדה במרכז הדיון, כאשר השופט עופר גרוסקופף הציג עמדה נחרצת: "המדינה לא יכולה מצד אחד לדרוש מאברך להתגייס ומצד שני לעודד לימוד תורה". לדבריו, "המדינה לא יכולה לתת לאנשים כסף כדי שילמדו, כשהלימודים שלהם מפרים את החובה שלהם להתגייס".
עוד באתר:
עו"ד זלמן בלאק, המייצג את עמותת "אמת ליעקב", טען מנגד: "למה אנחנו מענישים את האם והילד על העוון של האבא?". גרוסקופף השיב: "אם הוא היה מפסיק ללכת לכולל גם היינו מענישים את האב והילד בעוונותיו. מה לעשות? משפחה זו חבילה".
עו"ד אוהד שלם, המייצג את שר העבודה, הציג את עמדתו: "התכלית של השר בן צור היא הגדלת פריון המשק. הוא לא אדיש לאי חוקיות בביטול מעמד בני הישיבות, אבל הוא מקדם ערכים שהוא אמון עליהם – שזה נטו תעסוקה". שלם ביקש להאריך את הסבסוד בשנה נוספת, עד סוף שנת הלימודים הנוכחית.
בנוסף, שלם חשף החלטת ממשלה מ-2015 המבטלת את הצורך בדחיית שירות לצורך זכאות לסבסוד, כך שגם "משתמטים כדין" היו זכאים לו. "מעולם היועמ"שים ובג"ץ לא עסקו בזה", הדגיש.
נציגת הפרקליטות, עו"ד נטע אורן, תמכה בעמדת בג"ץ וטענה כי "לא ניתן לתמוך בלימוד תורה של מי שחייבים בגיוס". היא הבהירה כי מטרת מבחני התמיכה היא לעודד את שני ההורים לצאת לשוק העבודה, ולא רק את האימהות.
חשוב לציין כי אי פרסום התקנות בתחילת השנה הוביל למניעת סבסוד מ-70 אלף הורים. העותרים, ביניהם ארגון "משמר החינוך הממלכתי" ונעמ"ת, דורשים "להפסיק את הדילים הפוליטיים על הגב של המילואימניקים, משפחות המפונים והורים מהאוכלוסיות המוחלשות".
על הממשלה להשיב להצעת הפשרה עד יום חמישי. יצוין כי אם בתקופת ההארכה יאושר חוק הגיוס, עשויה הגזירה להתבטל לחלוטין.