
ברקע פרשת הדלפת המסמכים המסווגים מלשכת ראש הממשלה לתקשורת הזרה והמעצרים הארוכים שוחח המשנה ליו"ר לשכת עורכי הדין עו"ד יוסי ויצמן בנושא עם עורך הדין שרון נהרי, אך תחילה ציין כי "יש לנו תמונה עגומה של אנשים שנמצאים בעמדות מפתח ועושים שימוש במידע רגיש שעובר תחת ידיהם. אנחנו יודעים שיש לנו את הצנזורה שבדרך כלל אמורה לעצור את המידע במקום כזה או אחר. מצד שני, לא שמענו אף פעם שהצנזורה שואלת את אותו עיתונאי איך הגיע אליך אותו מקור".
"הרי מישהו הרי פרץ את חומות הסודיות אם בידיים של אותו עיתונאי נמצא מידע שאסור לפרסום. עולות הרבה שאלות איך באמת החוק מתייחס לשימוש במידע חסוי, ואיך המשפט הישראלי רואה את זה, והאם באמת ממצאים את ההליכים או שיש מקומות שעוצמים עין".
עוד באתר:
עו"ד שרון נהרי, מומחה למשפט ועבירות צווארון כלכלי, עלה ונשאל, האם באמת המדינה ממצה תהליכים בסחר במידע? "כמו שאנחנו רואים, מנסים, במקרים מסוימים, ללכת עד הקצה, כמו שאומרים. המקרה הזה, אחת הדוגמאות שהחליטו לערב את השב"כ, חקירה, בוא נגיד, דרקונית, עם איסור יצירת קשר עם עורך דין בהתחלה. מהניסיון שלי היו לנו תיקים שטיפלנו בעבר על ממש כנופיות שהוחשדו ברציחות של אזרחים ערביים, באופן שיטתי, ודברים מהסוג הזה, זאת אומרת רצח, דברים גדולים ורציניים", ציין נהרי.
לדבריו, "אני לא מזלזל כי הוא זה בעניין הזה, חלילה, אבל באמת, בעניין כזה, זה היה משהו שעוד לא נתקלתי בו, באופן ההתגייסות, השב"כ, והמשטרה".
"ומה ההסבר שלך? מדוע זה באמת נכנס? זו התקופה, זו המלחמה?", תהה ויצמן. "בדיוק, ההסבר הוא שקודם כל דלפו דברים. לא פעם מישיבות ממשלה, מהקבינט, והדברים האלה עוררו זעם, גם בקרב הציבור, וגם בקרב ראש הממשלה, והחליטו לבדוק את הנושא עד תום. דבר שני, הממשלה עצמה, בזמן הזה, כשזה זמן מלחמה, דרך אגב, גם הענישה בחוק העונשין בזמן מלחמה, היא הרבה יותר מחמירה והדברים מקבלים משנה תוקף, בודקים את הדברים לעומק, מזדעזעים מכל דבר".
להערכת עו"ד נהרי: "אני בכלל לא בטוח שאם זה היה בימים רגילים, שוב, בלי להקל ראש כמובן, ובלי שאני יודע מה היה, לא בטוח שזה בכלל היה מגיע למעצר. המסמך שדלף על שיטה מסוימת של חמאס או חיזבאללה, מה רוצים, מה לא רוצים, כל הדברים האלה, זה לא היה מתקרב אפילו למעצר. זו דעתי".
האזינו לראיון המלא של עורך הדין שרון נהרי אצל עו"ד יוסי ויצמן מתוך 'שטח משפטי' ברדיו 'קול חי':