
טורקיה תקפה היום (שלישי) מתקני תשתית בשליטת כוחות כורדיים בצפון-מזרח סוריה, וכתוצאה מכך נגרמו הפסקות חשמל ומים המשפיעות על למעלה ממיליון בני אדם. פעולות אלו עשויות להיחשב כהפרת החוק הבין-לאומי.
בין השנים 2019 ל-2024, ביצעה טורקיה יותר מ-100 תקיפות אוויריות באזור, כשהן מכוונות לרוב למתקני אנרגיה חיוניים באזור הכורדי. דיווחים מקומיים שהגיעו לידי ה-BBC מצביעים על כך שתושבים סובלים מקושי גובר בגישה למים, וזאת באזור שכבר סובל מבצורת וניהול מים לקוי, דבר שמעצים את המשבר ההומניטרי.
עוד באתר:
טורקיה מצידה טוענת כי מטרת התקיפות היא פגיעה ביכולות ובמקורות ההכנסה של קבוצות כורדיות בדלניות, אותן היא מגדירה כארגוני טרור.
הסלמת המתח החלה באוקטובר האחרון, בעקבות פיגוע במטה של חברת התעשייה האווירית הטורקית, המייצרת כלי טיס בלתי מאוישים, סמוך לבירה אנקרה. שני מחבלים, גבר ואישה, תקפו את המבנה, ירו לעבר העובדים וגרמו למותם של חמישה בני אדם ולפציעתם של 20 נוספים.
נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן, התייחס לראשונה לפיגוע במהלך השתתפותו בוועידת מדינות BRICS שנערכה ברוסיה, בדיון שעסק בעיקר במצב בעזה. ארדואן רמז על קשר אפשרי בין הפיגוע בטורקיה לבין מלחמת "חרבות ברזל".
בעקבות האירועים, התקיימו הפגנות במספר ערים באירופה. גולים כורדים מחו נגד פעולותיה של טורקיה וקראו להפסקת התקיפות הפוגעות באזרחים. בפריז, מאות מפגינים הניפו שלטים וקראו "טורקיה מבצעת טבח בעם הכורדי".