
תמחור נמוך מדי ע"י משרדי הבריאות והאוצר לניתוחי לב, ראש, צוואר ואף-אוזן-גרון, יביא לביטול ניתוחים אלו, בלאי למיכשור טכנולוגי מתקדם והארכת ההמתנה לתורים. כך הזהירו היום (שלישי) בוועדת הבריאות בכנסת איגודים מקצועיים רפואיים. יו"ר הוועדה, ח"כ יוני משריקי (ש"ס) הדגיש את "ההכרחיות בעידוד הרפואה הציבורית, המשרתת בעיקר את המעמדות הנמוכים באוכלוסייה. תמחור שלא מייצג את ריאליות ההפעלה – מסוכן לשמירת רמת הבריאות הטובה בארץ".
טטיאנה מזרסקי (יש עתיד), מיוזמות הדיון, הזהירה ממגמת צמצום ההשקעה הממשלתית בתחום הבריאות בכלל, המביאה לפגיעה קשה במערכת הציבורית, יאסר חוויג'ראת (רע"ם), אף-הוא מהיוזמים, הדגיש את הצבת המטופל במרכז תשומת-הלב, ואפשרותו לקבלת תור במהירות וביעילות. מיכל וולדיגר (הציונות הדתית) הוסיפה את מצוקת כוח-האדם בתחום בריאות הנפש, והזהירה מהחרפת המצוקה בגלל תמחור נמוך מדי לעבודתם.
פרופ' עמית שגב, נשיא האיגוד הקרדיולוגי, הביע התנגדות להצעת משרד הבריאות לקיצוץ רוחבי של מחירי הפעולות בכ-30% "כדי לממן בסכום אפס את עליית מחירי אשפוז בטיפול נמרץ. מדובר במהלך חד צדדי, תוך התעלמות מוחלטת מהצעתנו וללא שיח עם גורמי המקצוע. היא תפגע אנושות במטופלי-לב רבים, תפגע ביכולת לבצע צנתורי לב בלוחות זמנים קצרים ברפואה הציבורית, וזאת בזכות הטמעה מהירה של טכנולוגיות וטכניקות חדשות בכל תחומי הקרדיולוגיה הפולשנית – צנתורים ו-P. כל הפעולות, ללא יוצא מן הכלל מצילות חיים, מונעות מחלות לב, ומשפרות איכות ותוחלת חיים". לדבריו, לנוכח ההתפתחות וההתייקרות של טכנולוגיות רבות, כבר כיום נוצר פער בין התגמול עבור פעולות אלו לבין התשלום בפועל. הוא הזהיר כי פעולות שתהיינה הפסדיות עבור בתי החולים, לא תתבצענה או תוגבלנה, דבר שיפגע בחולים ברפואה הציבורית, ויגרום לזליגה משמעותית של חולים לרפואה הפרטית.
עוד באתר:
גם לדברי פרופ' דניאל קפלן, יו"ר איגוד רופאי אף-אוזן-גרון, התמחור הנמוך יגרום לניתוחים להיות הפסדיים לבתי החולים והארכת משך ההמתנה לתור לניתוח. פרופ' ניר הירשהורן, יו"ר החברה לגידולי ראש וצוואר, הוסיף כי הטכנולוגיה הנדרשת היא חיונית והכרחית לבטיחות החולה – ולאיכות חייו אחרי הניתוח ומניעת פגיעה בתפקודו, והזהיר כי תמחור נמוך יפגע בעיקר בבתי החולים הקטנים ובפריפריה.
גאיה עפר, ממונת הבריאות באגף התקציבים, הדגישה מנגד את עבודתה המקצועית של "ועדת המחירים", הקובעת מחירי מקסימום לפעולות רפואיות ע"פ תכנית סדורה, כשמחירים אלו מעודכנים כל העת לפי ההתפתחות הטכנולוגית. לדברי אורלי מלכה, מאגף הכלכלה במשרד הבריאות, לפני התמחור מתקיים שיח עם הרופאים המקצועיים, כדי לקבוע מחיר מוסכם, כשהשיקול היחידי הוא בריאות הציבור ולא רצון לחסוך בהוצאות. היא הדגישה כי ההתפתחות הטכנולוגית הביאה לקיצור זמני האשפוז – ולכן חובה לעדכן מחירים אלו.