
הונגריה הייתה המדינה האירופאית הראשונה שהודיעה כי לא תאכוף את צווי המעצר נגד נתניהו. המדינה, שמכהנת כנשיאה תורנית באיחוד האירופי, הכריזה כבר לפני חודשים על התנגדותה לפעולות בית הדין. ראש ממשלת הונגריה, ויקטור אורבן, הצהיר הבוקר כי הוא מזמין את נתניהו לבקר במדינה והבהיר שהצו נגדו לא יופעל. בריאיון לרדיו מקומי תקף אורבן את החלטת בית הדין הפלילי הבינלאומי, ואמר כי נתניהו יוכל להגיע להונגריה בבטחה.
אוסטריה וצ'כיה הצטרפו לעמדתה של הונגריה ותקפו את החלטת בית הדין. שתי המדינות שוקלות כעת כיצד לפעול מול ההחלטה, כאשר הקונצנזוס באיחוד האירופי בנושא הולך ומתערער. במקביל, גרמניה נתונה בדילמה משמעותית: מצד אחד, היא מחויבת לאמנת רומא שעליה חתומה, אך מצד שני, קשה לדמיין אותה מפעילה צווי מעצר נגד ראש ממשלת ישראל.

עוד באתר:
בבריטניה ישנה מחלוקת חריפה סביב הנושא, והמדינה טרם הודיעה אם תכבד את הצווים. לעומתה, הולנד הייתה בין הראשונות להכריז כי תכבד את החלטת בית הדין. החלטה זו עוררה סערה פוליטית פנימית, במיוחד לאחר הודעתו של חירט וילדרס, מנהיג המפלגה למען החירות (PVV) בקואליציה ההולנדית. וילדרס כתב בציוץ ברשת X: "גאה לפגוש בקרוב את ידידי בנימין נתניהו. במקום שהקהילה הבינלאומית תתמוך בישראל שהותקפה על ידי חמאס, ראשיה מתמודדים עם צווי מעצר – העולם השתגע".
לעומת זאת, שורה של מדינות ובהן אירלנד, ספרד וצרפת הביעו תמיכה בהחלטת בית הדין והודיעו כי יאכפו את צווי המעצר במקרה הצורך. צעדים אלו משקפים את הפיצול העמוק בין המדינות באירופה, על רקע התמודדותן עם הקונפליקט במזרח התיכון.
במקביל למחלוקות באירופה, בכירים בממשלו העתידי של דונלד טראמפ איימו בהטלת סנקציות על בית הדין הבינלאומי ועל מדינות שיפעלו בהתאם לצווים. עמדת טראמפ ממשיכה להדהד בממשל הנוכחי של ג'ו ביידן, שהביע אף הוא התנגדות לצווים, אם כי בעוצמה מתונה יותר.