
הארגון הפרו-פלסטיני "30 במרץ", שפורסם עליו בכאן חדשות כי פועל בהולנד למעצרם של חיילי צה"ל המטיילים באמסטרדם, הרחיב את פעילותו וניסה להביא למעצר ישראלים גם במדינות נוספות, כך פורסם ב"כאן חדשות".
לפי הדיווח, הארגון טוען כי הגיש תלונה לבית הדין הפלילי הבין-לאומי בהאג נגד חייל השוהה בדובאי, בטענה ל"פשעי מלחמה". הוא אף חשף את שמו ותמונתו ברשתות החברתיות ופנה, לדבריו, לרשויות איחוד האמירויות בדרישה לעצור אותו בשל מעורבותו, לכאורה, בלחימה בעזה.
עוד באתר:
באמצע נובמבר דווח על קצין מילואים ישראלי שנאלץ להימלט מקפריסין לאחר שהארגון פרסם את שמו ותמונתו. הארגון הודיע כי הגיש נגדו תלונה בגין "ביצוע פשעי מלחמה". מקרה זה הגביר את החשש מפני הצלחת מאמצי הארגון, למרות שעד כה לא נרשמו מעצרים בפועל של חיילי צה"ל המבקרים במדינות זרות.
הארגון מתמקד בעיקר בחיילי צה"ל בעלי אזרחות כפולה, מתוך תקווה שיוכלו להיעצר במדינות אלו. לדוגמה, הוגשה תלונה באקוודור נגד חייל ישראלי בעל אזרחות אקוודורית, בטענה להשתתפותו בפעילות צה"ל בבית החולים שיפא ב-18 במרץ 2024. בארגון מקווים שכאשר יחזור החייל לבקר את משפחתו במדינה, ניתן יהיה לעצור אותו.
משרד החוץ ומשרד המשפטים בישראל עוקבים בדאגה אחר פעילות הארגון, במיוחד לנוכח ניסיונותיו לפעול "בזמן אמת" נגד חיילים הנמצאים בחו"ל. אף שהארגון טרם הצליח לגרום למעצר בפועל של חיילי צה"ל, הימלטותו של קצין המילואים מקפריסין והגשת תלונות נוספות מעלים חשש כבד בקרב הרשויות בישראל.
פעילות הארגון, המכוונת בעיקר נגד חיילים וחיילי מילואים, מלווה בחשיפה פומבית של שמות ותמונות במדיה החברתית. לדברי גורמים המעורבים במעקב אחר פעילותו, מדובר במגמה מטרידה שמטרתה לייצר אפקט הרתעה ולמנוע מחיילי צה"ל לנסוע לחו"ל מחשש למעצר. בישראל בוחנים דרכים להתמודד עם האיום החוקי והדיפלומטי הגובר.