
העיתון הקטארי "אל-ערבי אל-ג'דיד" חשף את המסמך המגדיר את "ועדת התמיכה הקהילתית לניהול רצועת עזה", שנוסח לאחר דיונים בין חמאס ופתח בקהיר. הוועדה, שתמתין לאישור יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן, תהיה אחראית על ניהול תחומי הבריאות, הכלכלה, החינוך והשיקום ברצועה.
הוועדה תכלול 10–15 חברים, מומחים מתחומים שונים, ותפעל תחת פיקוח אמריקני.
עוד באתר:
הוועדה תורכב מנשיא, סגן, וממומחים אחראים על תחומים כמו בריאות, חינוך, שיקום וממשל מקומי. תפקיד מרכזי יינתן לנציג רשות המעברים שידאג לפתיחת מעבר רפיח. המסמך מדגיש שמדובר בגוף זמני שתפקידו לנהל את הרצועה עד לקיום בחירות כלליות או פתרון חלופי מוסכם.
שישה יסודות נכללים במסמך, בהם שמירה על שלמות הטריטוריה הפלסטינית בגבולות 1967, חיזוק הקשר בין הממשלה הפלסטינית לבין הוועדה בעזה, ותיאום עם רשויות מקומיות ברצועה. כמו כן, הודגש שהקמת הוועדה אינה מביאה להפרדה בין עזה לשאר השטחים הפלסטיניים.

הקמת הוועדה תלויה באישור אבו מאזן, שמתנה את הסכמתו בכך שחמאס יכיר באש"ף כנציג הלאומי של הפלסטינים. אם יאשר, יוציא צו נשיאותי המכיר בגוף זה.
הקמת הוועדה מסמנת שינוי בגישת חמאס, שמסכים לפיקוח בינלאומי ולשינוי מבנה השליטה ברצועה. המהלך תואם את היוזמה המצרית ליצירת מתווה להסדר ולקידום הפסקת האש, תוך התחשבות בדרישה הישראלית להוצאת חמאס ממוקדי הממשל.
עם זאת, חמאס צפוי להמשיך לפעול כארגון גרילה ברצועה, מה שמחייב את ישראל להמשיך ולדרוש חופש פעולה ביטחוני מלא בעזה כדי למנוע איומים עתידיים.