
חברי הפרלמנט בקוריאה הדרומית קראו היום (רביעי) להדיח את הנשיא יון סוק יאול בעקבות הכרזתו המפתיעה על משטר צבאי, החלטה שבוטלה כעבור שעות ספורות בלבד. המהלך עורר משבר פוליטי חמור, המתואר כאחד הגדולים בכלכלה הרביעית בגודלה באסיה. כך דווח על ידי סוכנות הידיעות רויטרס.
ההכרזה על משטר צבאי, שהתקבלה אתמול, הובילה לעימות חריף בין הנשיא לפרלמנט. יון ניסה להחיל מגבלות על פעילות פוליטית ולצנזר את התקשורת, בעוד חיילים חמושים הוצבו בכניסה לאספה הלאומית בסיאול. הפרלמנט דחה את המהלך בהצבעה גורפת, והחלטת הנשיא הובילה לדרישה להדחתו.
עוד באתר:
לפי החוק בדרום קוריאה, האסיפה הלאומית יכולה להדיח את הנשיא אם יותר משני שלישים מחבריה תומכים במהלך. לאחר מכן, ההדחה צריכה להיות מאושרת במשפט בבית המשפט לחוקה, שבו נדרש רוב של שישה מתוך תשעה שופטים. מפלגתו של הנשיא שולטת ב-108 מתוך 300 המושבים בפרלמנט, כך לפי רויטרס.
בהכרזתו על משטר צבאי, טען הנשיא יון כי המהלך נועד להגן על המדינה מפני "מזימה של כוחות אנטי-מדינתיים, תומכי צפון קוריאה קומוניסטים, המבקשים להפיל את המערכת מבפנים". עם זאת, ההכרזה בוטלה לאחר 7 שעות בעקבות ההתנגדות החריפה של הפרלמנט, שהצביע נגד המהלך ברוב מוחץ של 190 תומכים לביטול וללא מתנגדים.
בעקבות ההתפתחויות, הומלץ לתושבים ולמטיילים להישאר ערניים. ישראלים השוהים בדרום קוריאה קיבלו הודעה מהשגרירות הישראלית, שהמליצה להם להישאר בבתים או במקומות שהותם ולעקוב אחר ההתפתחויות בתקשורת המקומית.