
בכיר בארגון הטרור חמאס, השוהה בטורקיה, אמר לתקשורת הסעודית כי יום השנה ה-37 לייסוד הארגון הגיע בתקופה של שקיעה, בשל התבוסות שספג בעזה ובאזור כולו. לדבריו, "חמאס סובל ממשבר מנהיגות אמיתי. מבול אל-אקצא (טבח השבעה באוקטובר) התהפך עלינו והטביע אותנו בים של דם ומשברים. האחרון שבהם היה נפילת משטרו של בשאר אל-אסד בסוריה, שחמאס ניסה לאחרונה לשקם את היחסים איתו".
לפי דיווח באתר הסעודי "אילאף", ההנהגה הסורית הודיעה לארגוני הטרור הפלשתיניים כי עליהם לסגור את משרדיהם, למסור את הנשק שלהם, לפרק את מחנות האימונים ולעזוב את סוריה בהקדם האפשרי. ארגון הטרור הפלשתיני המרכזי שפעל בסוריה היה הג'יהאד האסלאמי, בעוד הלשכה המדינית של חמאס עזבה את סוריה בשל תמיכתה במורדים האסלאמיסטיים בתחילת מלחמת האזרחים, מה שהוביל לעימות עם משטרו של אסד.
עוד באתר:
ב"אילאף" דווח כי מוחמד נאסר, בכיר בחמאס, נאלץ לברוח מסוריה לפני השתלטות המורדים הסורים על דמשק. כמו כן, מזכ"ל הג'יהאד האסלאמי, זיאד נח'אלה, והנהגת "החזית העממית – המפקדה הכללית" נאלצו לעזוב גם הם את סוריה, לאחר שהלחץ על ארגוני הטרור שם גבר.
זיאד נח'אלה ביקר בימים האחרונים בקהיר במסגרת משלחת של הג'יהאד האסלאמי, שהשתתפה בדיונים עם בכירי המודיעין המצרי על המגעים לעסקת חטופים. למשלחת התלווה סגנו של נח'אלה, מוחמד אל-הינדי, מה שמעיד על הניסיון של ארגוני הטרור לשמור על ערוצי תקשורת דיפלומטיים.

באתר הסעודי דווח כי ההערכה היא שבכירי ארגוני הטרור הפלשתיניים עברו לטהרן בעקבות ההתפתחויות בסוריה. עם זאת, עולה החשש כי באיראן הם עלולים להיות חשופים לחיסולים, מה שמוביל את הנהגת חמאס לשקול מדינות אחרות כמקום שהייה. על פי הדיווח, ראש הלשכה המדינית של חמאס, איסמאעיל הנייה, היה בין המזהירים מפני סכנה זו.
הבכיר בחמאס הוסיף כי הנהגת הארגון "לא יודעת כרגע מה לעשות ולאן ללכת". הוא הדגיש: "עזה נהרסה לגמרי", אך ציין כי עסקת חטופים עשויה לשפר מעט את המצב של ההנהגה. ההתפתחויות האחרונות השאירו את חמאס במצב של בלבול וחוסר יציבות.
על פי הדיווח, הנהגת חמאס פועלת עדיין מדוחא שבקטאר, אך התבקשה להנמיך פרופיל. "הם נדרשו לפעול באופן צנוע יותר, להפסיק התכנסויות ולא ליצור קשר עם עיתונאים מחוץ לקטאר", נכתב. בנוסף, דווח כי ביקורי המשלחות של הנהגת חמאס לחו"ל הופסקו לחלוטין, מה שמגביל את פעילות הארגון ברמה הבינלאומית.