
העלאת מחירי התחבורה הציבורית, שתוכננה להיכנס לתוקף ב-1 בינואר 2025, נדחתה ולא תצא לפועל לפחות עד חודש אפריל. במקור, תעריפי הנסיעות העירוניות באוטובוסים וברכבות היו צפויים להתייקר בכ-33%-35%.
במשרד התחבורה מתכוונים להמשיך בשלב נוסף של רפורמת "צדק תחבורתי", שמטרתה להקל על אוכלוסיות חלשות. במסגרת הרפורמה, יינתנו הנחות לתושבי שכונות במעמד סוציו-אקונומי נמוך, ויונהג פטור מלא מתשלום עבור אזרחים ותיקים. בסך הכול, כ-75% מהנוסעים בישראל צפויים ליהנות מהנחות משמעותיות. בנוסף לכך, יוקצו 300 מיליון שקלים לתקציב הבסיסי של התחבורה הציבורית, לטובת הוספת קווים, שיפור השירות, הגדלת הנגישות והגברת הזמינות.
עוד באתר:
ההחלטה לדחות את ההתייקרות נובעת מהרצון לשלב את העלאת התעריפים עם חבילת תקציב נוספת ועם יישום שינויים נוספים במערכת, כמו הפחתת מחירים באזורים מסוימים והתאמות בנושא גיל הפטור מתשלום.
בהשוואה לעליות המחירים הצפויות במשק בתחילת השנה, התייקרות התחבורה הציבורית נחשבה למשמעותית ביותר, עם זינוק של 30%-40% בכל שיטות התשלום והתעריפים.
ממשרד התחבורה נמסר: "משרד התחבורה מעולם לא פרסם כי מחיר התחבורה הציבורית צפוי לעלות בחודש ינואר. בכוונת שרת התחבורה והבטיחות בדרכים, מירי רגב, לוודא כי העלאת התעריפים שסוכמה עם האוצר תתבצע במקביל להנחות וההטבות שמספקת רפורמת 'צדק תחבורתי', שנועדה להקל על יוקר המחיה ולעודד שימוש בתחבורה הציבורית.
"אל מול עליית התעריף, אזרחים ותיקים מגיל 67 ומעלה ייהנו מנסיעות חינם בכל אמצעי התחבורה הציבורית ותושבי אזורים במדד החברתי-כלכלי 5-1 יזכו להנחה בגובה 50% ממחיר המנוי החודשי. זאת בנוסף למגוון הפטורים וההנחות שנכנסו כבר לתוקף, כמו שנה נסיעה חינם לחיילים משוחררים ומסיימי שירות לאומי, הנחה לבני נוער 18-26, אנשים עם מוגבלות ותושבי הפריפריה הגיאוגרפית.
יודגש, כי ההנחה תינתן בהתאם לשכונות ולרחובות ולא רק על פי היישוב הכללי, במטרה לוודא כי ההטבה תגיע לאנשים הזקוקים לה ביותר", לשון התגובה.