
ועדת החינוך, התרבות והספורט, בראשות ח"כ יוסף טייב קיימה היום (ד') דיון בלימודי הר הבית במערכת החינוך. את הדיון יזמו חברי הכנסת אביחי בוארון, לימור סון הר מלך, עמית הלוי, קטי שטרית ומשה סלומון. לפי יוזמי הדיון, הר הבית, המקום המקודש ביותר לעם היהודי, נעדר כליל מתכניות הלימודים במערכת החינוך: "אף מילה על המורשת ההיסטורית, על שחרור ההר במלחמת ששת הימים ועל מצב ההר בימינו".
יו"ר הוועדה ח"כ יוסף טייב דרש ממשרד החינוך להפוך את קורסי הבחירה הנלמדים על הר הבית לקורסי חובה ולפסול את עליית התלמידים להר. "מועצת הרבנות הראשית וכלל הרבנים הראשיים אמרו שליהודים אסור לעלות בהר הבית, דווקא בגלל שהוא כ"כ חשוב". אמר היו"ר והוסיף: "כמו שאני בצרפת למדתי על לואי ה-14והלכתי לסיורים בוורסאי, אז פה בישראל ראוי וחובה שילדי ישראל ילמדו על בית המקדש ועל שלמה ודוד המלך. כל ילד צריך ללמוד מאיפה הגיע ומה היה בישראל לפני 2000 שנה. בין זה לבין הסוגיה ההלכתית של איסור עליה להר הבית – על זה אנחנו חלוקים."
עוד באתר:
ח"כ לימור סון הר מלך, מיוזמי הדיון: "בכיתה ד' עברתי לבי"ס דתי ועד אז לא למדתי על בית המקדש. במלחמה הזאת, עלינו נגדל את ילדי ישראל שיבינו על מה אנחנו נלחמים ומה החזון שלנו, הר הבית. אני מודה לשר בן גביר שהיום יהודים יכולים להתפלל ולהשתחוות בהר הבית." ח"כ הר מלך השמיעה לנוכחים הקלטה של סרן במיל' הראל שרביט ז"ל שנפל בעזה לפני שנה: "בכל בית שאנחנו נכנסים בעזה, יש תמונה אחת של אל אקצא, השיקוץ שלהם, שהם רוצים אותו ולא מרפים. זה מזכיר לנו למה אנחנו נלחמים פה."
מנכ"ל עמותת בידנו למען הר הבית תום ניסני: "מפתיע שדווקא תחת ממשלות ימין יש מחיקה רב שנתית של הר הבית, מכל מקום אפשרי. אני למדתי בבי"ס קיבוצי ועד גיל 25 לא ידעתי דבר על הר הבית. רמת הבורות על הר הבית לא תיאמן, אבל האשמה היא לא על הנוער, אלא על נבחרי הציבור ומשרדי הממשלה שמאפשרים בורות משוועת."
ח"כ אריאל קלנר: "איך אפשר שילד יהודי במערכת החינוך הממלכתית לא יידע דבר על המקום הזה? בלתי מתקבל על הדעת. איך אפשר שיהיה עתיד לילד שלא יודע את עברו? צריך שיהיה מושג בסיסי, הוויכוחים ההלכתיים יגיעו אח"כ."
נציג משמר החינוך הממלכתי איתמר קרמר: "עכשיו באים כל מחזיקי הגפרורים ושורפי האסמים ובתירוץ של הר הבית דוחקים בנו להקריב את התלמידים לעוד שריפה של המזרח התיכון. לאנשים פה אני אומר כבו את הגפרור ותורידו את הידיים ממערכת החינוך הממלכתית."
מנהלת אגף מורשת חברה ורוח במשרד החינוך עינת אוחיון סקרה במהלך הדיון את הנושא כפי שנלמד במערכת החינוך: "ירושלים, ובתוכה בית המקדש, נמצאים בתוך תכניות הלימודים וישנה פריסה לאורך כל שנות הגיל. בית המקדש ושיבת ציון הם נושא בחירה אבל 92% מבתי הספר בחינוך הממלכתי בוחרים בנושא הזה."
ממונה טיולים באגף של"ח במשרד החינוך גל כפרי: "ירושלים זאת חובה. במשך שלוש פעמים במהלך לימודיו של תלמיד הוא צריך לעלות לירושלים: בכיתה ה' לומדים על הבירה, בכיתה ח' זה סביב היותו חוליה בשרשרת הדורות ובכיתה ט' או י' סביב נושא האזרחות וקבלת תעודת זהות. עלייה להר הבית פתוחה עבור בי"ס שמעונין להגיע לסיור בהר הבית – הנהלת בית הספר מגישה בקשה ומקבלים אישור לעלות להר הבית".
יו"ר Israel is forever נילי נאהורי קראה לביקורי תלמידים בהר הבית. היו"ר ח"כ טייב "לא יקרה כל עוד אני יו"ר הוועדה".
חדווה הדר: "כמורת דרך חילונית הייתי בהר הבית וזה ביקור סופר חשוב ומענין. מקום ששווה וראוי לבקר בו בדיוק כמו במוזיאון יד מרדכי או באתר הקרבות בנגבה. זה חלק חשוב מאד בהיסטוריה של ישראל. לא צריך לעשות איפה ואיפה."