
סקר 'חדשות 12' שהשתתפו בו 501 בני אדם ופורסם הערב (רביעי) מציג רוב לאופוזיציה כפי ששאג חבר הכנסת יאיר לפיד במוצ"ש האחרון כנראה על סמך סקרים כאלה ואחרים.
לפי הסקר שערך מכון 'מדגם' של מנו גבע, הליכוד בראשות בנימין נתניהו ממשיכה להוביל כמפלגה הגדולה בישראל, אף שהיא מאבדת שני מנדטים לעומת הסקר הקודם של הערוץ ומקבלת 23 מנדטים. המחנה הממלכתי בראשות בני גנץ נותר יציב עם 19 מנדטים, כאשר יש עתיד בראשות יאיר לפיד ניצבת במקום השלישי עם 15 מנדטים.
עוד באתר:
2המפלגות שממשיכות להוביל את הרשימה הן ישראל ביתנו בראשות אביגדור ליברמן עם 14 מנדטים, והדמוקרטים (העבודה-מרצ) בראשות יאיר גולן עם 11 מנדטים. ש"ס בראשות אריה דרעי מקבלת 9 מנדטים.
עוצמה יהודית בראשות איתמר בן גביר זוכה ב-8 מנדטים, יהדות התורה בראשות יצחק גולדקנופף מקבלת 7 מנדטים, בעוד רע"ם וחד"ש-תע"ל זוכות כל אחת ל-5 מנדטים. הציונות הדתית בראשות בצלאל סמוטריץ' עוברת לראשונה מזה חודשים את אחוז החסימה ומקבלת 4 מנדטים. בל"ד בראשות חכ"ל סמי אבו שחאדה והימין הממלכתי של גדון סער מתחת לאחוז החסימה.
לפי הסקר, מפלגות האופוזיציה משיגות 69 מנדטים כולל חד"ש תע"ל ובלעדיה 64, בעוד הקואליציה הנוכחית של נתניהו מחליפה כסאות ויורדת ל-51.
במקרה של חזרתו של נפתלי בנט לפוליטיקה, הסקר מצביע על שינויים במאזן הכוחות. הליכוד שומרת על הבכורה אך יורדת ל-22 מנדטים, בעוד מפלגה חדשה בראשות בנט מקבלת 21 מנדטים. המחנה הממלכתי נחלש ל-12 מנדטים, ויש עתיד יורדת ל-11 מנדטים בלבד.
מפת הגושים: הכנסת נחלקת באופן שונה במקרה של חזרת בנט: האופוזיציה הכוללת מפלגה בראשותו מקבלת 74 מנדטים, ואילו הקואליציה הנוכחית מצטמצמת ל-46 מנדטים בלבד. מפלגות כמו בל"ד, הימין הממלכתי והציונות הדתית נותרות מחוץ לכנסת, מכיוון שאינן עוברות את אחוז החסימה.