
משרד הרווחה והביטחון החברתי מכפיל את תקציב בינוי מעונות היום השיקומיים לילדים עם מוגבלות, העומד כעת על 60 מיליון שקלים בשנה – עלייה משמעותית לעומת התקציב הקודם שעמד על 30 מיליון שקלים בלבד. התקציב החדש יאפשר בינוי של 11 מעונות חדשים ב-8 יישובים ברחבי הארץ, בהם גבעת זאב, בית שאן, קריית גת, ראש העין, אשדוד, רעננה, מטה בנימין ולוד. המעונות החדשים צפויים לקלוט כ-330 פעוטות עם מוגבלות.
העלייה בתקציב מתאפשרת בזכות חוק שירותי רווחה לאנשים עם מוגבלות, שנועד להרחיב את המענה הקהילתי לאנשים עם מוגבלות בכל גיל ובכל מצב. משרד הרווחה, באמצעות מינהל מוגבלויות, פרסם קול קורא לרשויות מקומיות אשר מעוניינות בהקמת או הרחבת מעונות היום השיקומיים. הרשויות שנבחרו לתמיכה נבחנו על סמך מספר הפעוטות עם מוגבלות בתחומן ועל פי עמידתן בתנאי סף מחמירים שנקבעו בקול הקורא.
עוד באתר:
המעונות החדשים יכללו 33 כיתות בסך הכול, כאשר בכל כיתה ישובצו עד עשרה פעוטות. במהלך הבינוי יוקמו מבנים משודרגים שיספקו תנאים מתקדמים וטיפולים מותאמים לצרכים הייחודיים של הפעוטות. בנוסף, תכנית הטיפול במעונות תורחב, במטרה לשפר את איכות השירות הניתן לילדים ולמשפחותיהם.
הרשויות המקומיות נדרשו לעמוד בתנאים מחייבים כתנאי לקבלת התמיכה הכספית. בין היתר, כל רשות שהגישה בקשה נדרשה להוכיח את הצורך במעון באמצעות מספר פעוטות הזכאים להשמה בתחומה, להציג תכנון מדויק של הפרויקט, כולל לוחות זמנים ואבני דרך, ולהקצות מגרש מתאים לבנייה. התמיכה תינתן אך ורק לרשויות שהתחייבו להפעיל את המעונות לתקופה של 15 שנה לפחות ולשמור על מספר מינימום של פעוטות במעון.
הרשויות יכלו להגיש בקשה לאחד משני מסלולי תמיכה: המסלול הראשון כולל בינוי של מעון יום שיקומי עם 4 או 6 כיתות, או הרחבה של מעון יום שיקומי ב-4 כיתות, וזאת בתנאי שברשות יש לפחות 15 פעוטות הזכאים להשמה. המסלול השני כולל בינוי מעון יום שיקומי עם 2 או 3 כיתות, או הרחבת מעון ב-2 או 3 כיתות, בתנאי מינימום של 8 פעוטות. כל רשות נדרשה לבחור במסלול אחד בלבד.
שר הרווחה והביטחון החברתי, יעקב מרגי, אמר: "הכפלת התקציב לבינוי המעונות התאפשרה בעקבות חוק שירותי רווחה לאנשים עם מוגבלות, ועל כן בדיוני התקציב התעקשנו על כך שלא יהיה כל קיצוץ במשאבים ליישום החוק. השנים הראשונות בחייהם של ילדים הן שנים קריטיות והשקעה בגיל הרך תבטיח להם עתיד טוב יותר בבגרותם ותאפשר להם להמשיך לחיות חיים עצמאיים בקהילה כל העת. משרד הרווחה רואה בפעוטונים נדבך מרכזי בשירותים לאנשים עם מוגבלות ונמשיך לפתח אותם גם בעתיד".