
ראש הממשלה בנימין נתניהו שלח מכתב ליועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה, בו מתח ביקורת על התנהלותה במינוי ממלא מקום נציב שירות המדינה. במכתב, שהגיע לאחר 11 ימים מאז פנייתו הראשונה בנושא, הדגיש נתניהו כי "אמות המידה שהוצעו במכתבי הייעוץ המשפטי לממשלה למילוי מקום אינן מבוססות על תנאי כשירות שנקבעו בחוק או בהחלטת ממשלה ובשל כך הן לא מחייבות את ראש הממשלה כגורם הממנה".
נתניהו הבהיר כי בכוונתו למנות את עו"ד רואי כחלון לתפקיד, גם אם היועמ"שית תתנגד. לדבריו, "חלפו 11 ימים, היוועצות מסוג זה כאשר מדובר בעובד ציבור בכיר וותיק מהמערכת לא צריכה לערוך יותר מימים בודדים". נכון לשלב זה, היועמ"שית טרם העבירה חוות דעת סופית על המינוי, ונתניהו דרש ממנה לספק תשובה עד סוף היום הקודם.
עוד באתר:
ביקורת נשמעה נגד מועמדותו של כחלון, המשמש כראש המטה למלחמה בפשיעה במגזר הערבי, בטענה כי חסר לו הניסיון הנדרש לניהול עשרות אלפי עובדים בשירות המדינה. גורמים בייעוץ המשפטי מסרו כי היועמ"שית שוקלת להתנגד למינוי בשל היעדר ניסיון ניהולי מתאים. עם זאת, נתניהו אמר כי "עו"ד כחלון הוא בעל שיעור קומה בתחום המשמעת בשירות המדינה, המשפט הפלילי והמשפט המינהלי. הוא בעל ניסיון רב בניהול בכיר, ניהול עובדים בהיקפים משמעותיים, ובתחומי המדיניות הציבורית ועבודת הממשלה. אני משוכנע שעו"ד כחלון הוא המינוי המתאים ביותר בעת הזאת לתפקיד מ"מ נציב שירות המדינה – ואני מאחל לו הצלחה בתפקיד".
החוק מחייב את ראש הממשלה להיוועץ עם היועמ"שית בלבד לצורך מינוי ממלא מקום. בעקבות זאת, נתניהו הודיע לה על כוונתו למנות את כחלון לתפקיד. במקביל, המליצה בהרב-מיארה למנות ממלא מקום מתוך נציבות שירות המדינה או להאריך את כהונתו של הנציב הפורש, דניאל הרשקוביץ, אך נתניהו דחה את ההמלצה.
מוקדם יותר, ניסיונו של נתניהו למנות נציב קבוע לשירות המדינה נבלם, לאחר שבג"ץ הקפיא את המינוי בעקבות מחלוקת על תהליך הבחירה. נתניהו ביקש למנות נציב בכפוף לוועדה לבחינת טוהר מידות, בעוד היועמ"שית דרשה ועדת איתור שתבחן גם את מקצועיות המועמד.
במהלך ינואר צפוי בג"ץ לדון בעתירות שהוגשו בנושא, כאשר נכון לעכשיו מינוי הנציב הקבוע מוקפא. בינתיים, הממשלה והיועמ"שית הסכימו שהנציב הבא ימונה באותה דרך שמונה הרשקוביץ, אך המחלוקת סביב ממלא המקום נמשכת.