
גל של דלקות בדרכי הנשימה שוטף את סין בחודשי החורף האחרונים, מה שמוביל לעומס כבד בבתי החולים ומעורר דאגה בינלאומית. התמונות המגיעות מבתי החולים העמוסים מזכירות לרבים את תחילת התפרצות הקורונה לפני חמש שנים – אך הפעם מדובר בנגיף אחר.
הנגיף המדובר, HMPV (Human metapneumovirus), תוקף בעיקר ילדים במחוזות צפון סין. למרות שהוא מוכר למדענים כבר משנת 2001, ההתפרצות הנוכחית מושכת תשומת לב מיוחדת בשל היקפה והעיתוי – חמש שנים בדיוק אחרי שהעולם נחשף לראשונה לנגיף הקורונה בווהאן, סין.
עוד באתר:
בניגוד לקורונה, HMPV אינו נגיף חדש. הוא מתפשט דרך טיפות נשימה או מגע עם משטחים מזוהמים, וגורם לתסמינים הדומים לשפעת רגילה: שיעול, חום, גודש באף ועייפות. תקופת הדגירה של הנגיף היא שלושה עד שישה ימים. בעוד שברוב המקרים המחלה קלה, היא עלולה להיות מסוכנת במיוחד לתינוקות, קשישים ואנשים עם מערכת חיסון מוחלשת.
ממשלת סין מנסה להרגיע את הרוחות. דוברת משרד החוץ הסיני, מאו נינג, הצהירה כי מדובר בתופעה עונתית רגילה: "זיהומים נשימתיים נוטים להגיע לשיא בעונת החורף". לדבריה, המחלות נראות פחות חמורות ומתפשטות בהיקף קטן יותר בהשוואה לשנה שעברה.
למרות ההרגעה הרשמית, הרשויות בסין נוקטות צעדי חירום למעקב וניהול ההתפרצות. תוכנית חלוץ הושקה למעקב אחר דלקות ריאה ממקור לא ידוע, במטרה לוודא שמעבדות וסוכנויות בריאות מדווחות ומנהלות מקרים ביעילות.
המדינות השכנות עוקבות בדריכות אחר ההתפתחויות. הונג קונג כבר דיווחה על מספר מקרים, בעוד קמבודיה וטאיוואן הגבירו את המעקב. בהודו, גורמי בריאות מדגישים כי אין סיבה לפאניקה, שכן HMPV הוא "כמו כל נגיף נשימתי אחר".
בשונה מהקורונה, אין חיסון או טיפול אנטי-ויראלי ספציפי ל-HMPV. הטיפול מתמקד בעיקר בהקלה על התסמינים. למרות זאת, ארגון הבריאות העולמי (WHO) טרם הגדיר את המצב כמצב חירום בריאותי עולמי.
בינתיים, סין מנסה להרגיע את המבקרים הפוטנציאליים. "אני יכולה להבטיח לכם שממשלת סין דואגת לבריאות אזרחיה והזרים המגיעים לסין", הצהירה דוברת משרד החוץ, והוסיפה כי "בטוח לטייל בסין".