
ישראל ומצרים הגיעו להסכמה על ניהול מעבר רפיח בידי הרשות הפלסטינית תחת פיקוח האו"ם, כך דווח היום (רביעי) בעיתון הפרו-סעודי "א-שרק אל-אווסט". ההסכמה הושגה במהלך פגישה בקהיר בין בכירי מערכת הביטחון הישראלית – ראש המוסד דדי ברנע וראש השב"כ רונן בר – עם ראש המודיעין המצרי, חסן רשאד. יצוין כי גורמים בישראל מכחישים את הדיווח.
על פי מקור בחדר המבצעים המשותף בקהיר, שעוקב אחר יישום הפסקת האש בעזה, טרם נקבע מועד מדויק לחידוש פעילות המעבר. המקור חשף כי במהלך הפגישה התגלעו מחלוקות בנוגע לציר פילדלפי, אך הדגיש כי מדובר ב"מחלוקות טכניות ולוגיסטיות" שצפויות להיפתר.
עוד באתר:
לפי הדיווח, ישראל הציעה לבצע נסיגות חלקיות מציר פילדלפי, הצעה שנדחתה על ידי מצרים, שדורשת נסיגה מלאה וחזרה למצב שקדם למלחמה. בפגישה עלה גם רעיון לתיקון הסכם המעברים בשלבים מאוחרים יותר, כאשר ההסדרים הנוכחיים מוגדרים כזמניים.
כעת נותר לראות כיצד יגיבו הגורמים השונים בממשלה למהלך, שעל פניו נראה כמו חזרה לקונספציה שהובילה את ישראל ל-7 באוקטובר. כידוע, הרשות הפלסטינית תומכת ומעודדת טרור, אם באמצעות ספרי הלימוד במוסדות החינוך שלה, ואם על ידי תמיכה כספית במחבלים הרצחניים.
כזכור, אתמול החלה ישראל במבצע צבאי במחנה הפליטים בג'נין. המבצע, שזכה לשם 'חומת ברזל', החל לאחר שמנגנוני הביטחון של הרשות הפלסטינית ניסו לפעול בעצמם נגד הטרור במחנה, אולם כשלו בכך כישלון חרוץ, מה שממחיש את אי היכולת – או חוסר הרצון – של הרשות להיאבק בטרור.
במקביל, נחשף כי במסגרת ההסכם על ציר נצרים, תשתלב מצרים במערך הבידוק הביטחוני באמצעות חברה אמריקנית-מצרית שתפעיל את המנגנון. הבידוק יתבצע לכלי רכב שינועו מדרום לצפון הרצועה, לאחר נסיגת כוחות צה"ל מהציר. הדיונים בקהיר עסקו גם בסוגיית גירוש המחבלים הבכירים שצפויים להשתחרר החל מהשבת הקרובה, כחלק מיישום השלב הראשון של הפסקת האש. ההתקדמות בשיחות מהווה צעד משמעותי לקראת יישום הסכם הפסקת האש וייצוב המצב ברצועת עזה.