
נתונים מדאיגים מתוך דוח Henley Private Wealth Migration לשנת 2024 חושפים צניחה דרמטית של 81% במספר המיליונרים שבחרו לעלות לישראל בשנת 2023. בעוד שבשנת 2022 הגיעו לישראל 1,100 מיליונרים חדשים, בשנה שאחריה המספר צנח ל-200 בלבד.
"מעבר להיותם מקור מיסוי, למיליונרים יש תפקיד קריטי בצמיחה הכלכלית", מסביר רועי לנגי, אנליסט פיננסי בכיר באולטרה פיננסים. "כ-20% מהמיליונרים שעוברים מדינה הם יזמים המובילים להקמת חברות ומיזמים חדשניים. אובדן כזה של הון אנושי עלול להוביל לפגיעה משמעותית בכלכלה הישראלית בטווח הארוך".
עוד באתר:
הסיבות לירידה החדה מגוונות: חוסר יציבות ביטחונית, מתחים פוליטיים, והשיח סביב הרפורמה המשפטית. גם הורדת דירוג האשראי של ישראל תרמה לתחושת אי-הוודאות בקרב משקיעים ובעלי הון.
במקביל, מדינות אחרות מציגות מגמה הפוכה. איחוד האמירויות, למשל, משכה אליה 6,700 מיליונרים חדשים בשנת 2024, בזכות סביבה כלכלית נוחה ומדיניות מס ידידותית. גם מדינות כמו פורטוגל, קפריסין וסינגפור הפכו ליעדים מבוקשים, עם עלייה של 232% בבקשות לתוכניות הגירה בתמורה להשקעה.
עם זאת, לנגי מצביע על פוטנציאל לשינוי: "לישראל יש קלפים חזקים, ובראשם ההייטק הישראלי". לדבריו, יתרונות כמו פטור ממסים לעולים חדשים ותרבות יזמית עמוקה עדיין ממקמים את ישראל כיעד אטרקטיבי, אך המפתח הוא יציבות. "הממשלה חייבת לייצר קרקע בטוחה, גם פוליטית וגם כלכלית", הוא מדגיש.