שוק האופנה צפוי לעבור לא מעט שינויים בשנה הקרובה, הגזירות הכלכליות והחזרת הטיסות לחו״ל מייצרות אתגר עבור הרשתות שמחפשות דרכים להתמודד עם המצב.
שוחחנו עם כתבת הכלכלה של ויינט, נווית זומר. זה נכון? כשטסנו פחות, רשתות האופנה הישראליות הרוויחו יותר, ועכשיו כשהטיסות חוזרות, הרווחים האלה צפויים לרדת?
עוד באתר:
"הייתה שנה נפלאה יחסית לרשתות האופנה, בכלל לקמעונאות, כי כל עם ישראל נשאר בארץ, לא נסענו, לא עשינו שופינג מטורף בוורשה, לונדון וכל השאר, וכן, כל הכסף הופנה לשוק המקומי".
היא טוענת כי "הפסקת האש אמורה לגרום להרבה דברים שיקרו. יחזרו חברות תעופה, אולי גם יגיעו עוד מותגים, אי אפשר לדעת, ישראלים ייסעו יותר, ברור שהביקוש פה ירד, על זה אין ספק, עכשיו נוסף לכל זה הגזרות המאוד קשות לכולם, זה לא רק לצרכנים, זה גם לבתי העסק, המיסים שעולים, ארנונה, המע"מ שעולה בעוד אחוז".
אבל אנחנו הצרכנים נרגיש את זה, ושוב נעדיף לקנות באינטרנט ובחו״ל.
"אנחנו נרגיש את זה מאוד. קודם כל, מעבר לזה שנעדיף בחו״ל, האם בכלל כוח הקנייה שלנו יישאר אותו דבר? האם נוכל לקנות באותם היקפים שקנינו בשנה שהייתה? זו גם שאלה, כי הכסף הפנוי הולך ומצטמצם, כשאתה משלם יותר חשמל, יותר מים, יותר ארנונה, אז הכל הולך ומצטמצם, אתה משלם בסופר יותר, בסופרים אני כבר שומעת שחודש האחרון הייתה האטה".

יש בכל זאת קטגוריות בתוך התחום הזה של האופנה שצפויות לצמוח ב-2025?
"אין איזו קטגוריה מיוחדת שאני יכול להגיד שהיא בטוח תצמח, גם לא הסופרים דרך אגב, שנהנו מצמיחה אדירה במלחמה. חלק מהצמיחה הייתה גם שהצטיידנו, כל פעם שפיקוד העורף הורה לצטייד, אז רצנו והצטיידנו, מי יודע כמה קופסאות תירס ושישיות של מים יש לכל משפחה בבית".
את יכולה להעריך איך זה ישפיע על המיתוג ועל אסטרטגיות השיווק של רשתות האופנה הגדולות?
כתבת הכלכלה טוענת כי לאחרונה רשתות המזון "מפוצצות" בפרסומות בצורה חריגה, מה שלדבריה יקרה גם בתחום האופנה. עם זאת, היא חושבת שעדיין תהיה יותר שנה של מבצעים ופחות של פרסום.
האזינו לראיון המרתק והמעניין מתוך התוכנית "שטח שיווקי" בהגשת עפר גדנקן.