
ביום ראשון ימלאו 60 ימים לכניסת הפסקת האש מול לבנון לתוקף ולפי ההסכם, צה"ל צריך בו ביום לסגת לאחור ולהוציא את כוחותיו מדרום לבנון. אולם הדרג המדיני הנחה את צה"ל שלא לסגת בשלב זה מהגזרה המזרחית בדרום לבנון. בינתיים, ישראל במגעים עם הממשל החדש בארצות הברית לקבלת זמן נוסף עד לנסיגה מלאה מלבנון.
לשכת ראש הממשלה מסרה כי "במתווה הפסקת האש בלבנון נקבע כי הנסיגה המדורגת של צה״ל אמורה להתממש בתוך 60 יום. הסעיף נוסח כך מתוך הבנה שתהליך הנסיגה עשוי להימשך מעבר ל-60 הימים.
עוד באתר:
תהליך הנסיגה של צה״ל מותנה בכך שצבא לבנון מתפרס בדרום לבנון ואוכף באופן מלא ואפקטיבי את ההסכם, תוך נסיגת חיזבאללה מעבר לליטני.
מכיוון שהסכם הפסקת האש טרם נאכף באופן מלא על-ידי מדינת לבנון, תהליך היציאה המדורגת יימשך, תוך תיאום מלא עם ארצות-הברית. מדינת ישראל לא תסכן את יישוביה ואזרחיה, ותעמוד על יישום מלא של מטרת הלחימה בצפון – החזרת התושבים לבתיהם בבטחה.", לשון ההודעה.
ההחלטה זוכה לגיבוי גם מהאופוזיציה, ח"כ בני גנץ וח"כ אביגדור ליברמן קוראים שלא לצאת מלבנון בשלב זה.
יו"ר 'ישראל ביתנו' ח"כ אביגדור ליברמן כתב היום: "אסור לצה״ל לצאת מלבנון ביום ראשון. הצד הלבנוני הפר את ההסכם. אין פריסה אמיתית של צבא לבנון לאורך הגבול, והוא לא מסוגל לשלוט בחיזבאללה או לפרק אותו מנשקו. נסיגה בתנאים האלה היא טעות חמורה שמסכנת את תושבי הצפון".
יו"ר 'המחנה הממלכתי', ח"כ בני גנץ התייחס גם הוא ואמר: "אסור לצה"ל לצאת ממרחב החיץ בלבנון. צה"ל חייב להמשיך ולהעצים את הפעולות מול כל הפרה של חיזבאללה – קלה כחמורה. עלינו לעמוד על מימוש ההסכם על ידי ממשלת לבנון באופן מלא. חייבים להתעקש על ביטחון תושבי הצפון ולוודא שלא יווצר מחדש האיום על יישובי הצפון. אחרת, לא למדנו כלום מה-7 באוקטובר".