
"לכל אדם בעולם יש יחסים עם כסף", פותחת חן כלפון, מייסדת מועדון הווינריות ומאמנת לצמיחה עסקית וכלכלית, בשיחה מרתקת עם יונת קפלן. "בניגוד לדברים אחרים בחיים, מכסף אי אפשר להתעלם – אנחנו חייבים להתעסק איתו".
כלפון מצביעה על פרדוקס מעניין ביחס שלנו לכסף: מצד אחד, הוא חלק בלתי נפרד מחיינו, אך מצד שני, הוא נושא טעון שאנשים נמנעים מלדבר עליו בגלוי. "אנחנו לא משתפים כמה אנחנו מרוויחים, נמנעים מלשוחח על זה. זה נושא שנשאר מאחורי הקלעים, למרות שהוא משפיע על כל תחום בחיינו".
עוד באתר:
לדבריה, הסיבה לכך עמוקה: "דרך כסף אנחנו מגדירים את עצמנו, את יכולותינו, את כישרוננו. כשאני אומרת שאני מרוויחה סכום מסוים, זה הופך להיות הערך שלי בעולם". היא מסבירה שזו הסיבה שאנשים נמנעים משיחות על שכר, במיוחד עם עמיתים לעבודה – "זה מעורר שאלות לא נעימות של 'למה היא מרוויחה יותר ממני?'".
כלפון מדגישה שרוב האנשים זקוקים לריפוי במערכת היחסים שלהם עם כסף. "לכל אחד יש את הסיפור שלו", היא מסבירה. "יש מי שמבזבזת כרונית ולא מוצאת סיפוק בקניות שלה, יש מי שמחברת בין כסף לכאב בגלל סיפור משפחתי, ויש מי שמקשרת בין כסף לפחד בגלל חוויות מהילדות".
בניגוד לגישות רווחות המתמקדות בסיסמאות על "תודעת שפע", כלפון מציעה גישה מעשית יותר. "אנשים צריכים להבין שהעולם פועל במעגל של קבלה ונתינה", היא מסבירה ומדגימה זאת דרך הטבע: "כמו הגשם שיורד והאדמה שמצמיחה, או כמו הגלים שהולכים וחוזרים – זו תנועה שחייבת להתקיים".
אחד התרגילים המעשיים שהיא מציעה הוא לבחון את האמונות שלנו לגבי כסף: "שאלי את עצמך – מה את חושבת שיקרה אם תהיי עשירה?", התשובות, היא מסבירה, חושפות את החסמים הפנימיים שלנו: "יש מי שחוששת שתאבד את עצמה, שתהפוך לסנובית, או שזה יפגע ביחסים שלה".
"המפתח", היא מסכמת, "הוא להבין שכסף לא משנה אותנו אלא מעצים את מי שאנחנו כבר. יש אנשים קמצנים עם מעט כסף ויש נדיבים עם הרבה – הכסף רק מגביר את התכונות הקיימות", זוהי תובנה שיכולה לעזור לאנשים לשחרר את הפחדים שלהם ולפתח יחס בריא יותר לכסף.
האזינו לשיחה המלאה, מתוך התוכנית 'הבמה שלך' בהגשת יונת קפלן: