
הקוניאק נחשב בעולם בכלל ובצרפת בפרט למשהו מקודש. לא כל אדם יוכל לייצר קוניאק, והייצור נעשה רק בחבל הארץ הספציפי הגובל באוקיאנוס האטלנטי במערבו, וברכס הפיראנים הספרדי הפיראי בדרומו.
כדי לשמר את שמו של הקוניאק נקבעו על ידי ממשלת צרפת הגבלות לגבי אזור הגידול ואופן ההכנה של הקוניאק על הגבלות אלו מפקחת "הלשכה הלאומית לקוניאק" (BNIC). זאת ועוד, כל מה שמיוצר מחוץ לגבולות המחוז אינו יכול להיקרא קוניאק. קוניאק הוא זיקוק של יין לבן אשר הותסס בתהליך מזורז ועשוי לפחות ב-90% מענבים משובחים. הוא מזוקק פעמיים בדוד נחשות ומיושן לפחות שנתיים בחביות אטומות מעץ אלון, צבעו ענברי וטעמו עז.
עוד באתר:
בשל המורכבות של הכנת הקוניאק נחשבת ההשגחה עליו למורכבת, ארוכה וכזו הכוללת פרטים רבים. בשבוע שעבר, לרגל חג הפורים הגיע הרב אברהם יהושע סגל הורוביץ, מראשי בד"ץ חוג חתם סופר בני ברק ודיין קהילת מחזיקי הדת, לביקור במפעלי קוניאק גודה וקוניאק מוסאנס בצרפת. המפעלים הללו נמנים עם יצרני הקוניאק הכשר האיכותיים ביותר בעולם כיום הנקראים 'דאו' ו'רולנד דו ברו', והביקור נועד כמובן לעמוד מקרוב על תהליכי הייצור ולהבטיח שהם עומדים בסטנדרטים המחמירים של הכשרות.

"אני מלווה באופן אישי את כל תהליך הייצור של היין והמשקאות האלכוהוליים, משלב הבציר ועד הביקבוק הסופי", מסביר הרב. "לאחר שליוויתי בעבר את שלבי הבציר וההתססה, הן ליין והן לקוניאק, הגעתי הפעם לבחון את תהליך הביקבוק, כדי לוודא שכל פרט מתבצע בהתאם לכללי ההלכה וברמת הכשרות המהודרת ביותר".
בדיקותיו של הרב העלו כי כל שלבי הייצור מתנהלים בהתאם לכללי ההלכה הקפדניים, תוך עמידה מלאה בסטנדרטים של כשרות מהדרין. "המפעלים הללו נמצאים תחת פיקוח קפדני, והעובדים פועלים מתוך מחויבות עמוקה לשמירה על כל פרט".
