
לראשונה בתולדותיה, חברת טסלה רושמת ירידה במכירות העולמיות: נתוני 2024 מצביעים על צניחה של 1% בהשוואה לשנה הקודמת. אמנם מדובר בירידה מתונה, אך היא מהווה נקודת מפנה משמעותית עבור החברה שהתרגלה לצמיחה דו-ספרתית מדי שנה.
הנתונים מדאיגים במיוחד בשווקים מרכזיים: בארה"ב נרשמה ירידה של 16% בין דצמבר לינואר, ובגרמניה המצב חמור אף יותר עם צניחה של 59% בינואר 2025 בהשוואה לשנה שעברה.
עוד באתר:
התמונה מתחדדת כשבוחנים את העדפות הצרכנים לפי נטייה פוליטית: במדינות המזוהות עם הדמוקרטים, אחוז הלקוחות החוזרים צנח מ-72% ל-65%, בעוד במדינות רפובליקניות נרשמה עלייה קלה ל-48.2%. סקרים מראים כי 32% מהציבור כיום "לא ישקלו לרכוש טסלה" – עלייה משמעותית מ-17% בפברואר 2021.

האתגרים של טסלה אינם מסתכמים רק בפוליטיקה. החברה מתמודדת עם תחרות גוברת: BYD הסינית כבר עקפה אותה במכירות ברבעון האחרון של 2024, בעוד יצרניות מסורתיות כמו ג'נרל מוטורס, פורד ופולקסווגן משיקות דגמים חשמליים מתקדמים במחירים תחרותיים.
במקביל, שוק היד השנייה מוצף ברכבי טסלה – עלייה של 28% במספר הרכבים המוצעים למכירה לעומת השנה שעברה. החברה עצמה לא השיקה דגמים חדשים משמעותיים, למעט הטנדר החשמלי "סייברטראק" שמתקשה להתרומם.
האם מדובר בהאטה זמנית או בתחילתה של מגמת דעיכה? התשובה תלויה ביכולת החברה להתחדש ולהתמודד עם האתגרים המצטברים – מהתחרות הגוברת ועד להשפעות הפוליטיות של מעורבות מאסק בממשל טראמפ, שמעוררת חוסר שביעות רצון בקרב 53% מהבוחרים האמריקנים.