יצחק אהב מאוד מותגים…
כל פעם הוא חיפש את החולצה הכי יקרה, את המכנס או הגי'נס הכי יקר בשוק..
עוד באתר:
כשיגיע אל החברים ישמע את קריאות ה: "פששששש…".
"יפה לך איזה יפה וכו'…"
עד שהוא גילה את האור האלוקי והחליט לחזור בתשובה…
והוא גילה שמותגים זה לא הכל בחיים..
נעזוב רגע את יצחק ונשאל את עצמנו שאלה מעניינת:
מה כדאי להיות איש גשמי עם קורטוב רוחניות? או רוחניות במאה אחוז?
ומה רע בטיפל'ה גשמיות?
הבה נעיין יחד בפרשת השבוע: "ואלה המשפטים אשר תשים לפניהם, כי תקנה עבד עברי שש שנים יעבוד ובשביעית יצא לחופשי חינם" (שמות כא,א)
יש כאן שאלה ידועה – וכי לכאורה עבד עברי זהו ראש לכל החוקים והמשפטים? אחרי לא תרצח ולא תגנוב, כבד את אביך ואת אמך, זכור את יום השבת לקדשו, המצווה הבאה היא עבד עברי?
מבאר האור החיים הקדוש יסוד נפלא ביותר, וזה לשונו:
"עוד נראה לפרש הפרשה דרך רמז כי תצוה התורה להאדם לשום לפניו בתמידות כל הדברים האלה בין עיניו והוא אומרו אשר תשים לפניהם שתמיד ישים האדם ענין זה לפניו. והוא כי תקנה עבד עברי הלא ידעת כי האדם נחלק לשנים חלק אחד רוחני והוא העיקר וחלק אחד גשמי שברא ה' לנשמה לשמשה שבאמצעותו מקיים כמה מצות אשר צוה ה' ולו יקרא שם עבד כי אינו אלא שמש לנפש שבשבילה יקרא אדם כמו שאמר הכתוב לקמן על בשר אדם לא וגו' שזה יגיד כי לא הבשר יקרא אדם, וכן אמר יחזקאל ל"ד אדם אתם אתם קרויים אדם ולא אומות העולם )ב"מ קי"ד.( שאין להם נפש רוחנית, ולזה תצוה התורה להאדם כי תקנה עבד עברי פירוש עברי עובר כי אינו קיים לעד כי מי גבר יחיה ולא יראה מות על דרך תהלים קמד כצל עובר, וזמן קביעתו הוא עד ס' שנה על דרך אומרו (איוב ה') תבא בכלח אלי קבר".
הבנתם קוראים יקרים ואהובים???
יש משקל של רוחניות מול גשמיות, מי מול מי בעולם הזה?
מה שכולנו מכירים בעגה הידועה: "ניגודיות"..
והאם מחשבנים רוחניות?
אומר האור החיים הקדוש – תדע יסוד אחד!
באנו לעולם הזה, לא בשביל גשמיות, לא בשביל מותגים, ולא בשביל שום דבר אחר, אלא תדע שהחלק הגשמי שברא הקב"ה לנשמה הוא לעבוד את הרוחניות, והיא התכלית העיקרית, ובזה רוכשים נפש רוחנית, שבזכותה זוכים לשפע רב והמון סיעתא דשמיא!
בואו ותשמעו סיפור (באר הפרשה משפטים עמוד יז'):
"פעם פרסם הברון רוטשילד מודעה שהוא מחפש 'רואה חשבון', ויהי היום, הגיע איש יהודי, שאלו הברון לפי דעתך הנך מתאים לתפקיד זה, ובכן, הבה ואבחן אותך, ושאלו, כמה הם עשר ועוד עשר,
ענה האיש עשרים, וכפל לשאול עשרים ועוד עשרים, ויען ארבעים, ארבעים ועוד ארבעים, ענה האיש שמונים, אמר הברון לא נראה לי שאתה מתאים… וכמעשהו באיש זה כן היה עם כמה וכמה אנשים.. עד שהגיע האיש השביעי ובירר תחילה מה היה עם הקודמים, ושמע ששאלם חשבונות פשוטים וענו, ולא נבחרו. הבין האיש את אשר לפניו, בא אל הברון והציע עצמו, וכשנשאל כמה זה עשרים ועוד עשרים, ענה 'רגע אחד', סגר הוילונות והחלונות, וירא כי אין איש, אז שאל בשקט את הברון – כמה אתה רוצה שתהיה התשובה והתוצאה…
אמר הברון: אתה הראשון שמצאתי מתאים לתפקיד זה…
והנמשל אומר ר' אלימלך בידרמן שליט"א נפלא ביותר – גם ביראת ה' ועבודתו יש לנו להיות רואה חשבון בעל הבנה טובה, לחשבן רוחניות מול גשמיות להעריך המון את הרוחניות שתופסת את האדם מול הגשמיות הפשוטה שנועדה כמו שכותב הרב האור החיים ז"ל..
שבת שלום ומבורך לכל בית ישראל היקרים והאהובים!!! המאמר נכתב לרפואת מור אבי יקירי ואהובי
דוד בן שמחה הי"ו
בתושח"י.