
בבני ברק הלך לעולמו הלילה באופן פתאומי הרב החסיד ר' ישראל אברהם יוד ז"ל מחשובי חסידי גור והוא בן 74 בפטירתו.
הרב יוד היה יו"ר מכון 'פאר' לתפילין ברחוב חזון איש בעיר, שם עזר וסייע לרבים להניח ולרכוש תפילין כשרות ומהודרות. כלל גדולי ישראל מכל העדות והחוגים סמכו עליו באופן מוחלט.
עוד באתר:
המנוח הרב יוד הקים גמ"ח השבת אבידה לתפילין במשרדו ברחוב חזון איש בבני ברק, שם השיב במהלך השנים מאות זוגות תפילין שאבדו. עד היום נמצאים במשרדו זוגות תפילין שממתינות לבעליהן.
בעבר הוא שאל את אחד מחשובי הרבנים האם מותר למכור לאחר זמן את התפילין שאבדו ואין להם דורש, והלה השיב לו שאין למכרם עד שיבוא המשיח.
אביו הרה"ח רבי לייבל יוד ז"ל שרד את השואה והיה מחשובי חסידי גור בחיפה. בבחרותו הוא למד בישיבת חידושי הרי"ם ובהגיעו לפרקו נשא את רעייתו מרת אסתר מלכה שתחי' בתו של הרה"ח צבי הרשל וייס ז"ל.
זכה והותיר אחריו דור ישרים מבורך, בנים ובנות, חתנים וצאצאים שהולכים בדרך התורה והחסידות. המנוח היה גיסו של האדמו"ר מלובלין רבי שלמה דוד אליהו איגר זצ"ל.
לפני 4 שנים נמצאו תפילין בבונקר בגטו ורשה. הרב ישראל יוד סיפר אז על אביו ר' לייבל יוד שעד הימים האחרונים היה ממש בתוך גטו ורשה, ולאורך השנים סיפר רבות על הדרך שבה הניחו שם תפילין.
הרב יוד סיפר על אביו, שהוא סירב להפסיק להניח תפילין לאורך כל תקופת המרד, ולכן החביא יחד עם כמה חברים תפילין בבונקר, במיקום שאותו הכירו. מדי יום היו חוזרים למקום, מניחים תפילין, ומסתירים את הפריטים.
בתום המרד בגטו ורשה, נתפס אביו ר' לייבל יוד עם חבריו בידי הנאצים, ובדרך נס לא נורו למוות. הם הועברו למחנה השמדה מיידנק, מהמחנות הקשים ביותר, ולאחר מכן המשיך למחנות בוכנוולד ודאכו. לאחר השואה הוא עלה לארץ ישראל והשתקע בבני ברק. והתפילין, שאיבד בשואה, מעולם לא נמצאו".
"אני לא יודע לומר שבגלל הסיפור נמשכתי לזה" סיפר בזמנו הרב יוד. "זה בוודאי סיפור מרגש, אבל לא בהכרח קשור. הייתה לי משיכה לתפילין ואני עוסק בתחום כבר 45 שנה – מהיום שאחרי חתונתי ובעזרת השם עד יומי האחרון". היום כאמור הוא השיב את נשמתו ליוצרה.
הלוויתו תתקיים בשעה 15:30 מביתו, ברחוב הרב כהנמן 77 בני ברק, דרך בית החסידים גור בשכונת רמת אהרן, לבית החיים ויז'ניץ, שם ייטמן.