
סקר חדש של ערוץ i24NEWS, שנערך על ידי מכון "מאגר מוחות" בראשות פרופסור יצחק כ"ץ, מספק תמונת מצב עדכנית על עמדות הציבור הישראלי בנוגע למערכת הבחירות ולסוגיות הביטחוניות הבוערות. הנתונים מצביעים על שינויים משמעותיים במפת המנדטים במקרה של חזרת נפתלי בנט לזירה הפוליטית, לצד פערים חדים בין העמדות בנוגע לעסקת החטופים והמשך הלחימה בעזה.
שינויים במפת המנדטים: בנט מטלטל את הפוליטיקה
לפי הסקר, אילו הבחירות היו מתקיימות היום, מפלגת הליכוד הייתה נותרת בראש עם 26 מנדטים, ואחריה המחנה הממלכתי בראשות בני גנץ עם 16 מנדטים, הדמוקרטים בראשות יאיר גולן עם 13, ישראל ביתנו בראשות אביגדור ליברמן גם כן עם 13 ואילו יש עתיד בראשות יאיר לפיד עם 11 מנדטים, עוצמה יהודית בראשות איתמר בן גביר וש"ס בראשות אריה דרעי מקבלות 9 כל אחת, יהדות התורה בראשות יצחק גולדקנופף – 8 ואילו המפלגות הערביות רע"מ וחד"ש-תע"ל עם 5 מנדטים כל אחת.
עוד באתר:
עם זאת, הכנסת דמות חדשה למרוץ משנה את התמונה: מפלגה בראשות נפתלי בנט הייתה מזנקת ל-25 מנדטים, תוך שהיא נוגסת בכוחו של הליכוד, שמאבד שני מנדטים ויורד ל-24. במצב כזה, המחנה הממלכתי נחלש משמעותית ומקבל 8 מנדטים בלבד, בעוד ש"ס ויהדות התורה מתחזקות ל-10 ו-8 מנדטים בהתאמה. במקרה כזה 'יש עתיד' מתרסקת לשיא שלילי של 7 מנדטים וגם המפלגות הערביות מאבדות מנדט אחד כל אחת.
תמיכה בעסקת החטופים – רוב בעד, אך לא מוחלט
נושא החטופים ממשיך להיות אחד הנושאים המרכזיים שמפלגים את הציבור הישראלי. 53% מהנשאלים הביעו תמיכה בעסקה שתביא לשחרור כלל החטופים, גם במחיר סיום הלחימה והשארת שלטון חמאס בעזה. מנגד, 30% מתנגדים לעסקה כזו, בעוד 17% הנותרים ציינו כי אין להם דעה מגובשת או שסיפקו תשובות אחרות.
הלחימה בעזה: רוב מתנגד להמשך הקרבות לפני השבת החטופים
בעוד ממשלת ישראל שוקלת את המשך הלחימה ברצועת עזה, 61% מהנשאלים השיבו כי לדעתם אין לחדש את הקרבות לפני השבת כלל החטופים. לעומתם, 25% תומכים בהחזרת הלחימה באופן מיידי, בעוד 14% אינם בטוחים בעמדתם. הנתונים משקפים את הדילמה המורכבת שמנהיגי המדינה ניצבים בפניה – הצורך להפעיל לחץ צבאי על חמאס לצד הרצון להבטיח את שחרור החטופים בשלום.
יהודה ושומרון: קריאה ברורה לפעולה צבאית
באשר למצב הביטחוני ביהודה ושומרון, הציבור הישראלי מביע עמדה נחרצת. 60% מהנשאלים הביעו תמיכה ביציאה למבצע צבאי נרחב באזור, בעוד 25% מתנגדים לכך. 15% נוספים אינם בטוחים בעמדתם. נתון זה מעיד על דרישה גוברת בקרב הציבור לפעולה צבאית תקיפה יותר נגד איומים ביטחוניים ביהודה ושומרון, במקביל להתמודדות עם המצב בעזה.
הסקר נערך בקרב 500 נשאלים בני 18 ומעלה, באמצעות פאנל אינטרנטי ועיבוי טלפוני, עם טעות דגימה סטטיסטית של 4.4%.