
הסערה שהתעוררה בשעות האחרונות לאחר הפרסום הבלעדי ב'אמס' על האיסור להניח תפילין בבית הספר ברמת גן, מסתבר, אינה חדשה לבית הספר ומנהלו, שכבר בעבר הסתבכו באמירות פוליטיות שנויות במחלוקת.
כזכור, בתיעוד בלעדי שהגיע לידי 'אמס', נראה עימות סוער בין תלמיד התיכון, אוראל מליק, לבין מנהל בית הספר. מליק, שהניח תפילין בשעת ההפסקה במסדרון בית הספר, נתקל בהתנגדות חריפה מצד המנהל שהטיח בו: "כאן לא מניחים תפילין, ככה החלטתי".
עוד באתר:
לדברי התלמיד, בעקבות מתקפת השביעי באוקטובר נוצר בקרב תלמידי בית הספר "צימאון חזק ליהדות". מליק וחבריו החלו ביוזמה של הנחת תפילין בהפסקות, ולאחר גיוס כספים רכשו זוג תפילין שהפך לפופולרי מאוד בקרב התלמידים.
אלא שהצלחת היוזמה לא התקבלה בעין יפה מצד ההנהלה. לטענת מליק, מורה נתפס כשהוא מסיר ומקרע מודעות המפרסמות את אפשרות הנחת התפילין. בהמשך, כאשר תלמיד מכיתה ט' הניח תפילין, הוא הושעה מהלימודים. "המורה רץ אליו מהקצה השני של המסדרון וצעק עליו שזה לא מקובל בימינו", סיפר מליק.
בעימות עם המנהל, הטיח התלמיד: "אתה אלוקים? מי אתה שתאסור עליי להניח תפילין? זו זכותי להניח תפילין".
כאמור, זו אינה הפעם הראשונה שבית הספר ומנהלו מוצאים את עצמם במוקד הסערה. לפני כ-11 חודשים, שלח וילוז'ני מכתב ל-1,400 תלמידי, הורי ומורי בית הספר, שהתגלה כמכתב פוליטי וביקורתי כלפי הממשלה.
במכתב כתב המנהל, בין היתר: "נראה שלא למדנו דבר מהשנה שקדמה להתקפת החמאס. הממשלה עסוקה בשרידות פוליטית על חשבון הצרכים החברתיים הכלליים". עוד התייחס לכספים קואליציוניים, הורדת דירוג האשראי של ישראל, סוגיית חוק הגיוס, והתקפות פוליטיקאים על מפקדי צבא בכירים.
בתגובה, הבהירה אז עיריית רמת גן כי "המכתב המדובר נכתב על דעתו של מנהל התיכון בלבד, ואינו משקף את מדיניות העירייה", והודיעה כי המנהל זומן לבירור.
גורם בעיריית רמת גן אמר אז בשיחה עם "ישראל היום": "מישהו התבלבל פה, לא ברור מה המכתב הפוליטי הזה אמור להביע ולמה הוא נשלח לתלמידים, אני לא מצליח להבין את המנהל הזה".