
שר החוץ גדעון סער הביע חרטה פומבית על מינוייה של היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה, והצהיר כי הוא תומך בהדחתה. סער טען כי בהרב-מיארה חרגה מתפקידה כיועצת משפטית והפכה לשחקנית פוליטית הפועלת באופן שיטתי נגד הממשלה.
"צעד חריג – אבל גם תפקוד חריג"
עוד באתר:
סער ציין כי העברת יועץ משפטי לממשלה מתפקידו היא צעד נדיר שלא בוצע מאז שנות ה-80, אך טען כי תפקודה של בהרב-מיארה מצדיק זאת: "היא הפכה לשחקנית פוליטית על מלא שפועלת נגד הממשלה באופן שיטתי במטרה שקופה להפילה. כל מי שרוצה להפיל את הממשלה – תומך בה, ולהיפך. זה מקום שאסור לייעוץ המשפטי להיות בו."
סער הוסיף כי היועצת המשפטית אינה מקיימת קשרי עבודה תקינים עם הממשלה: "כל דבר הוא 'מניעה משפטית'." לדבריו, מוסד היועץ המשפטי לממשלה, שיקר ללבו, עובר תהליך של הרס והופך לגוף המקבל אמון מחצי מהציבור בלבד, בהתאם להשתייכות פוליטית.
"ייעוץ מאפשר – לייעוץ בלתי מאפשר"
סער ניתח את השינוי שחל בגישתה של בהרב-מיארה: "בשנתה הראשונה לתפקיד, בתקופת הממשלה הקודמת, היא פעלה לפי המוטו 'ייעוץ מאפשר'. היום היא מצויה במקום המרוחק ביותר משם."
בהמשך ציין שני מקרים שבהם בג"ץ הפך את החלטותיה:
מינוי השופט בדימוס מני מזוז ליו"ר הוועדה המייעצת למינוי בכירים בתקופת בחירות – החלטה שבג"ץ ביטל תוך ביקורת על חוות דעתה של בהרב-מיארה.
פסילת מינויה של ממלאת מקום יו"ר מועצת הרשות השנייה לתקופה של שלושה חודשים בלבד – החלטה שבג"ץ הפך.
"לא ניתן לקבל יועץ שפועל נגד הממשלה"
סער הודה כי הממשלה הנוכחית הציבה אתגרים בפני היועצת המשפטית, אך טען כי התנהלותה חורגת מכל מסגרת מקובלת: "אין שום מקום בעולם שבו יועץ משפטי פועל באופן עקבי, שיטתי ובלתי מרוסן נגד הממשלה שלה הוא אמור לייעץ. כל זאת תוך מתיחת גבולות התפקיד עצמו למקומות בלתי אפשריים."
לדבריו, המשך כהונתה של בהרב-מיארה מהווה "תקלה שלטונית חמורה הפוגעת קשות בתפקוד הרשות המבצעת."
סער הודה כי אם היה יודע מראש את מה שהוא יודע היום, לא היה מציע את מועמדותה: "זוהי חוכמה בדיעבד. עדיף ללמוד מטעויות מאשר להתבצר בהן."
לסיום, קרא סער לקדם רפורמה מקיפה במוסד היועץ המשפטי לממשלה, כולל פיצול תפקידו בהקשר לתביעה הכללית, וכן הרחבת האפשרות לייצוג עצמאי של הממשלה וחבריה.