
חקירת שב"כ והמשטרה בפרשת הקשרים בין לשכת ראש הממשלה לקטר מתרחבת: על פי דיווח בתוכנית בחדשות 13, במסגרת החקירה הפלילית עלה החשד כי בחודשים האחרונים הועברו סכומי עתק בסך מאות אלפי דולרים מדוחה ליועצים של ראש הממשלה בנימין נתניהו.
פרטי החקירה שנחשפו מצביעים על מנגנון מתוחכם להעברת הכספים. על פי החשד, הכספים לא הועברו ישירות מקטר ליועצי נתניהו אלא נמסרו דרך מערך של חברות שונות, ביניהן חברה בראשותו של יועץ התקשורת של ראש הממשלה, יונתן אוריך, המסתמן כחשוד המרכזי בפרשה.
עוד באתר:
החוקרים, שכבר גבו עדויות ממספר גורמים, הופתעו מגובה הסכומים שהועברו מדוחה. לצד אוריך, שמו של שרוליק איינהורן, לשעבר יועצו של ראש הממשלה, עלה גם הוא שוב ושוב במהלך החקירה.
"לא הועסק על ידי קטר"
פרקליטיו של יונתן אוריך, עורכי הדין עמית חדד ונועה מילשטיין, הכחישו את הדברים ומסרו כי הוא "לא הועסק על-ידי קטר". עם זאת, חשוב לציין כי בדיווח לא נטען שאוריך הועסק ישירות בידי השלטון הקטרי, אלא שהכספים הועברו דרך מערך של חברות.
שלשום פורסם כי במשטרה חושדים שיועץ אמריקני שנשכר על-ידי קטר שילם לדובר ראש הממשלה אלי פלדשטיין דרך חברה חיצונית, וכי את מנגנון העברת הכסף מקטר הגה יונתן אוריך. במסגרת החקירה, לאוריך מיוחסת מעורבות גדולה יותר מלפלדשטיין.
גורמי אכיפה מעריכים כי "כל המסרים של פלדשטיין בעניין קטר היו על דעת אוריך". פלדשטיין מצדו מכחיש כל קשר ישיר או עקיף עם הקטרים. השניים צפויים להיחקר באזהרה במסגרת הפרשה.
החקירה הפלילית
בשבוע שעבר הודיעה היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה כי אישרה למשטרה ולשב"כ לפתוח בחקירה פלילית בנוגע לפרשה, "בתום דיון עם פרקליט המדינה, בהשתתפות ראש אגף חקירות ומודיעין במשטרת ישראל וגורמי המקצוע משב"כ".
באותה הודעה נמסר כי "הוצג מידע אודות הקשר בין גורמים הפועלים במשרד ראש הממשלה עם גורמים הקשורים למדינת קטר".
הפרשה, המתפתחת על רקע המלחמה המתמשכת בעזה והיחסים המורכבים בין ישראל לקטר – מדינה המשמשת מתווכת במגעים להשבת החטופים אך גם נחשבת תומכת מרכזית בחמאס – צפויה להמשיך ולהתרחב בימים הקרובים.