
לאחר שחוללו כאוס במחאות נגד הרפורמה המשפטית: 8 נשיאי האוניברסיטאות המובילות בישראל יוצאים באיום רשמי הבוקר ומצהירים כי "אם היועמ"שית תפוטר – נכריז על שביתה אישית שלנו, נצא להפגין ונקרא לגורמים אחרים לעשות כמונו".
את המכתב פרסם איש התקשורת עמית סגל שהוסיף פרשנות אישית: "זה צעד זהיר בהרבה מזה שנקטו אחרי פיטורי גלנט הראשונים במהלך חקיקת הרפורמה המשפטית, אז השביתו את האוניברסיטאות עצמן".
עוד באתר:
שר התקשורת שלמה קרעי הגיב לאיום ראשי האוניברסיטאות וכתב: "האקדמיה הישראלית הפכה לבדיחה עצובה. במקום לעסוק במחקר ובהוראה, נשיאי האוניברסיטאות מאיימים להפוך את עצמם לפעילים פוליטיים, לצאת להפגנות ולקרוא לאחרים להצטרף – רק כי הממשלה פועלת במסגרת סמכותה".
לדברי קרעי, "מי שהופך את מוסדות ההשכלה לכלי פוליטי בידי השמאל הקיצוני ומשתמש במשרתו הרמה כקרדום פוליטי לחפור בו – שלא יתפלא אם הציבור ישאל למה הוא צריך לממן את הקרקס הזה. רוצים להיות זרוע של מחנה אנטי-דמוקרטי? תעשו זאת על חשבונכם. תתפטרו!".
גם ח"כ אביחי בוארון הגיב: "עשרות אלפי סטודנטים מתחילים היום את סמסטר ב׳ בשנת הלימודים האקדמית הנוכחית. בהם אלפים רבים של סטודנטים שרק פשטו את המדים וחזרו לספסל הלימודים בניסיון נואש להדביק את הפערים שצברו כשהיו בחזית. אבל מה שחשוב לפרופסורים המהוללים ראשי האוניברסיטאות זה להיות שחקנים פעילים בזירה הפוליטית ולקחת צד בברור המקצועי-משפטי הענייני לחלוטין, בין הממשלה ליועצת המשפטית".
"אם ראשי האוניברסיטאות רוצים להיות פוליטיקאים הם מוזמנים להיבחר ע"י הציבור לכנסת ולממשלה. עד כה הם אינם נבחרי ציבור ולא מייצגים אלא את עצמם. לכן, פניתי לשר החינוך לנקוט בכל סנקציה אפשרית שתמנע מראשי האוניברסיטאות להפוך לפעילים פוליטיים כולל שליחת תקציבים והשתתפות עיצומים על האוניברסיטאות שישבתו".
"הבעת עמדה היא דבר חשוב ומבורך בדמוקרטיה תוססת. נשיא אוניברסיטה כמו נשיא קבוצת כדורגל יכול לומר את דעתו מבלי לחשוש שיבולע לו. אבל מכאן, מהבעת דעה ועד להשתתפות פעילה במגרש הפוליטי-משפטי בדרך שתפגע באחרים ובציבור – הדרך רחוקה מאוד, אסורה, לא דמוקרטית ולא מוסרית. לא ניתן לחזור לטרוף המערכות שהוביל אותנו לשביעי באוקטובר. לא לסרבנות ולא להשבתת האוניברסיטאות או המשק. אינני מציע למישהו לנסות אותנו".